Lottobollarna studsade helt Piteåmannens väg.

Vann du 11 miljoner på Lotto? Svenska Spel söker rekordvinnaren

Lördagen den 22 april föll årets största Lottovinst ut då sju rätt resulterade i drygt 11,7 miljoner kronor, och sedan dess har Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson utan framgång försökt att nå den som lämnade in det vinnande spelet. I två veckors tid har personen varit okontaktbar och möjligtvis ovetandes om sin rekordvinst. – Det är dags att vi skickar ut en efterlysning så att vi får tag i miljonmannen från Stockholm, säger Pierre Jonsson

En lottorad med nummer 9 10 14 16 18 20 26 på Lotto 1 den 22 april resulterade i en vinst på hela 11 726 334 kronor, och spelet lämnades in på Pressbyrån på Centralstationen i Stockholm.

– Det är ju ett väldigt välbesökt ombud med många människor i omlopp så det kan ju vara vem som helst. Vem vet, det kanske till och med är flera vinnare? Ibland när det tar tid kan den som har lämnat in spelet vara på resande fot någon annanstans i Sverige, säger Pierre Jonsson.

Svenska Spel kan bekräfta att det är en man hemmahörande i Stockholmsområdet som lämnade in det vinnande spelet och eftersom vinnarambassadören Pierre Jonsson inte fått tag på mannen så väntar hans dryga 11,7 miljoner på att hämtas ut.

– Det är ju ofta folk tror att jag ska ringa och sälja något men när de kollar upp mitt nummer och vem jag är så brukar de flesta vilja svara i alla fall, skrattar Pierre.

Vinsten, som är den största på Lotto hittills i år, är alltså på hela 11 726 334 kronor, och om vinnaren tvekar på att svara på vinnarambassadörens samtal för att han inte vet vad han vill göra med vinsten, så kan Svenska Spel komma med några förslag. Till exempel kan han köpa alla biljetter till Sveriges matcher mot USA, Tyskland, och Lettland i det just nu pågående Hockey-VM och se matcherna på plats i Köln.

Fler saker man kan göra för 11 726 334 kronor:
•                     Köpa 15 splitter nya Tesla Model S 60
•                     Flyga Stockholm – New York tur och retur 3 673 gånger
•                     Bjuda 207 vänner på inträde och åkband på Gröna Lund varje dag under hela säsongen.
•                     Köpa 1 565 iPhone 7 och vara redo nästa gång Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson ringer för att gratulera till en storvinst.

Vet du om att du har spelat Lotto på Pressbyrån vid Centralstationen? Då kan det vara värt att rätta Lottoraden. Du har trots allt 11 726 334 anledningar att göra det. Svenska Spels kundservice är öppen dygnet runt och nås på 0770-11 11 11.

Vid frågor, vänligen kontakta:
Pierre Jonsson, Vinnarambassadör, Svenska Spel tel. 070-663 85 85 eller
Victor Kalda, Vinnarkommunikatör, Svenska Spel tel. 076 129 62 84