Vann 2,8 miljoner på sin avlidna svärfars Lottorad – fick beskedet på hans födelsedag

För Lottovinnaren från Sölvesborg har Valborg länge varit en speciell högtid då det även var hans svärfars födelsedag och idag, på den numera avlidna svärfarens födelsedag, fick han beskedet att han hade vunnit dryga 2,8 miljoner kronor på svärfars gamla Lottorad. – Jag har haft många fina Valborgs och det har blivit en del snaps genom åren i och med svärfars födelsedag men detta var helt klart den finaste, sa den nyblivna miljonären till Svenska Spels vinnarkommunikatör Johanna Alba.

När vinnarens svärfar gick bort tog han över hans gamla Lottorad och idag, på svärfars födelsedag, såg han hur det plingade till på iPaden och Facebook om att någon som spelat på Listermacken i Sölvesborg hade vunnit drygt 2,8 miljoner på Lotto. Mannen, som är i 64-års åldern, stod och kokade ägg så frun rättade spelraden och började genast gråta.

– Det är sköna pengar, det är så ofattbart. Svärfar gick bort för tre år sen och då tog jag över hans lottorader och han fyller år idag så det är ju helt ofattbart.

Raden brukar mannen förnya varje fem veckor och eftersom att raden har en särskild betydelse för familjen har han inte velat byta rad.

– Och det känns ju skönt nu, skrattade den glada vinnaren när han fick miljonbeskedet bekräftat av Svenska Spels Johanna Alba.

Mannen som gick i tidig pension för några månader sedan sa att nu kunde minsann frun följa efter.

– Nu får även frun gå i tidig pension, hon fyller 63 här snart så det blir ju perfekt.

Även parets fyra barn kunde se fram emot en del av vinstpengarna. Detta trots att dem inte trodde på sina föräldrar när de ringde och berättade om vinsten.

– Våra barn har vi berättat för men dem trodde inte på oss först. Till slut insisterade vi verkligen och då började dem väl begripa det. Ena sonen kom sedan över med blommor och kanelbullar, skrattade den glada vinnaren.

Vinsten blev totalt 2 809 523 kronor och det var den första vinsten över tusen kronor för Miljonärsfabrikens senaste miljonvinnare.

– Jag har väl vunnit 200-kronor hit och dit men det här var ju rena chocken!

Vinnaren önskar vara anonym.

 

Vid frågor, vänligen kontakta:

Pierre Jonsson, vinnarambassadör, Svenska Spel tel. 070-663 85 85
Eller
Johanna Alba, vinnarkommunikatör, Svenska Spel tel. 070-245 76 63