Väninnorna från Degerfors vann en kvarts miljon på Triss

Pensionärerna Britt-Marie Johansson och Sylvia Jönsson brukar skrapa Triss tillsammans och denna morgon vann dem 250 000 skattefria kronor direkt i TV4-studion. Vinsten delar dem båda med såväl barn som barnbarn och barnbarnsbarn.

I tre års tid har Britt-Marie och Sylvia skrapat en Trisslott var 14:e dag tillsammans och dem köper lotten varannan gång sinsemellan. Det har mest blivit småvinster som dem sparat under åren och i julas åt dem julbord för Trissvinsterna men strax därefter var turen på deras sida då de skrapade fram tre TV-apparater på en lott. Lotten tog dem från Degerfors till Stockholm och TV4 där Britt-Marie skulle skrapa den gemensamma lotten.

– Jag ska ha nummer 80 för Sylvia och jag fyller 80 i år, sa Britt-Marie innan sändningen då hon räknade fram den valda lotten.

Sylvia fyller år nu i juni och för Britt-Marie blir det kalas i oktober.

– Hon är lite äldre än mig, skrattade Britt-Marie.

Sylvia kontrade;

– Den kör hon med jämt!

Väninnorna har känt varandra sen barnsben egentligen men det är först på äldre dar som de verkligen fann varandra. Innan det var dags för direktsändningen stannade Britt-Marie upp och sa;

– Vänta, jag måste bara krama Sylvia först!

Vinnarduon klev in i studion och väl i sändning skojade Britt-Marie med programledarna.

– Ja, hela Degerfors kollar nog.

På sista raden stod det klart att väninnorna vann 250 000 skattefria kronor och vinsten kommer delas med respektives familj.

– Barn, barnbarn och barnbarnsbarn ska nog få en slant. Sen kanske det blir att förnya något i hemmet också, resonerade de båda.

Efter sändningen kunde de båda pusta ut och Sylvia sammanfattade Trissupplevelsen med resa och övernattning i Stockholm;

– Jag blir ju alldeles gråtfärdig, hela allt runtomkring är ju en sådan upplevelse också. Att få åka hit tillsammans och så.

Innan de lämnade TV4 och Stockholm påminde Britt-Marie om turordningen.

– Det är ju din tur att köpa lott Sylvia, ska du inte köpa den här i Stockholm?

Vid frågor, vänligen kontakta:

Johanna Alba, vinnarkommunikatör, Svenska Spel tel. 070-245 76 63

Se klippet här.