Undersköterska från Botkyrka bytte nummer – vann en miljon på Lotto

I samband med gårdagens Lottodragning stod det klart att en spelare hade alla rätt på Lotto 2. Under torsdagsförmiddagen fick Svenska Spels Vinnarkommunikatör Magnus Fridell kontakt med en chockad och glad kvinna från Botkyrka som i går tog ett beslut som hon sent ska glömma och som gjorde henne 1 000 000 kronor rikare.

Det var en lätt chockad kvinna som svarade när Magnus Fridell ringde upp för att gratulera till miljonvinsten.

– Hej, vad bra att du ringer! Jag är lite chockad fortfarande. Det här är sjukt kul, för det händer ju inte. Det här är sjukt mycket pengar! sa kvinnan som är i 30-årsåldern och jobbar som undersköterska.

Hon berättade att hon hade rättat raden direkt när hon fick mail om att dragningen var över. Fler och fler gröna ringar runt hennes nummer dök upp, och till slut kunde hon konstatera att hon som enda spelare hade samtliga sju rätt på Lotto 2.

– Då höll jag på att svimma på altanen! Min sambo hade gått och lagt sig och låg och sov, så när jag väckte honom och skrek att han var tvungen att kolla på en grej så trodde han att det var inbrott, haha.

Hon spelar Lotto periodvis och brukar då välja sina favoritnummer, ofta sådana som hon har en relation till, som till exempel födelsedatum. I går tog hon dock ett beslut hon sent ska glömma.

– Nu bytte jag ut tre av de nummer som jag brukar använda, så det här är en jäkla slump! Dessutom spelade jag bara en enda rad.

Nu planerar den nyblivna miljonvinnaren att ta med familjen på en resa till Grekland.

– Jag vill komma tillbaka till en liten ö där, dit vår första utlandsresa gick. Sen har vi varit där några gånger efter det.

Hon vill också ge tillbaka lite till de som betytt mest för henne under livet.

– Jag tänker på mina föräldrar, allt som de givit mig. Nu kan jag bidra till att de får en bra pension, och det känns väldigt bra, sa en märkbart rörd vinnare som önskar vara anonym.

Rätt rad på Lotto 2 onsdag 7 juni 2017: 3 – 6 – 13 – 17 – 24 – 27 – 31
Tilläggsnummer: 5 – 19 – 28 – 35

Vid frågor, vänligen kontakta:

Pierre Jonsson, Vinnarambassadör, Svenska Spel tel. 070-663 85 85
eller
Magnus Fridell, Vinnarkommunikatör, Svenska Spel tel. 073-506 21 74