Tv-haveri blev miljonlycka när Lottovinnare från Flen tog upp telefonen

Midsommarhelgen bjöd inte bara på fint väder i år, utan även på 20 nya Lottomiljonärer via Svenska Spel Turs dragning på Andra Chansen. En av vinnarna var en 70-årig kvinna som bor i närheten av Flen, och Svenska Spels sommarjobbande vinnarkommunikatör, stavhoppsstjärnan Angelica Bengtsson, fick chansen att berätta de goda nyheterna för henne.
– Skojar du? Nej! Oh vad glad jag blir! Utbrast kvinnan.

Andra Chansen är en extra dragning för alla som har spelat minst en rad på Lotto från den 28 december till midsommardagen.

Kvinnan hade tittat på den tv-sända dragningen i lördags och sett att en vinst hade gått till Flen, men misströstade eftersom det är utanför Flen hon bor.

– Ja, jag visste att jag hade en chans. Och jag läste i går vilka städer det var, men det stod inte just min hemort, och då tänkte jag ”Nej!”

Firandet får vänta
Vinsten kom därför plötsligt för kvinnan och någon tanke på vart pengarna skulle gå hade därmed inte infunnit sig. Firandet får troligtvis vänta till dess att Coronapandemin har lugnat sig, då kvinnan och maken är över 70 år och i riskgrupp. Då väntar dock kalas med stora familjen med många barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

– På midsommar var vi ensamma hemma. Barn och barnbarn brukar vara här men i år fick de inte komma. Så det här blev ju verkligen extra glädjande!

Under tiden blir det för kvinnan att fortsätta med hobbyn att bygga små hus i trä och att pyssla i trädgården.

Höll på att missa samtalet
Tidigare vinster har varit sparsamma, och taktiken har varit att spela ett tioveckorssystem för att, som kvinnan själv uttryckte det, ”slippa hålla på”.
Vid Andra Chansen syns pengarna inte på kontot förrän Svenska Spels vinnarkommunikatörer fått tag i vinnarna och bekräftat vinsten, så att ha telefonen till hands blir då extra viktigt.

– Och vilken tur att jag inte hann att ringa upp Boxer, för vi kommer inte igång med tv:n så jag skulle ringa dem snart, berättade kvinnan. Nu när det finns mer pengar på kontot så kanske även det samtalet blir annorlunda.

– Kvinnan lät passionerad över sina små hemmagjorda hus, så det lät som att det inte var någon nöd på henne i dessa tider då hon har fått mer tid hemma, reflekterar Angelica Bengtsson. Och vad roligt för henne med en så stor familj med även barnbarnsbarn! Jag hoppas att nästa småhus blir ett härligt uppiffat projekt med guldkant från den här miljonen.
Vinnaren önskar vara anonym.