Yvonne från Rydaholm vann stort på Triss i tv – köper nyare bil för vinsten

Det började med att Yvonne Augustsson från Rydaholm skulle skicka en födelsedags-Triss till sin son – det slutade med att hon själv vann 100 000 kronor i Nyhetsmorgon. Nu ska den 57-åriga undersköterskan köpa en nyare bil för vinsten.

Det var under en snabb lunch hemma i sitt eget kök som 57-åriga Yvonne Augustsson plockade fram ett par Trisslotter. Den ena skulle hon skicka till sin son inför hans födelsedag, den andra skrapade hon själv innan det var dags att vända tillbaka till jobbet i hemtjänsten.

– När jag skrapade min Triss dök det upp tre tv-symboler på lotten och jag förstod att jag vunnit stort. Sonens Triss hann jag inte skicka iväg just då, berättar Yvonne med ett skratt.

Tv-skrapet blev inbokat till den 5 juli och med sig till Stockholm tog Yvonne sin syster Rose-Marie och systerdotter Sofie. Inför tv-framträdandet var det viss nervositet hos vinnaren.

– Jag brukar aldrig bli så här nervös, men nu har jag inte sovit riktigt bra på flera nätter, sa Yvonne.

”Har plingat bra i telefonen”

Sedan vinsten skrapades fram hemma i Rydaholm den 10 april hade Yvonne bara berättat om tv-skrapet för de allra närmaste. Kvällen innan det var dags släppte hon även bomben på sin Facebooksida.

– Det har plingat bra i telefonen sedan dess, berättade vinnaren som var ivrig på att få tv-skrapet överstökat.

I studion gick allting som smort. Rydaholmsbon hade räknat fram en Trisslott på förhand som hon i sändningen plockade fram. Vinsten blev 100 000 kronor – pengar som var öronmärkta för ett visst inköp redan innan resan till Stockholm och Nyhetsmorgon.

– Det blir en nyare bil. Den jag har nu är gammal och rullar nätt och jämt, det har blivit några samtal till bärgare. Nu är det dags att byta, sa Yvonne samtidigt som hon pustade ut efter tv-framträdandet.

Länets sjunde vinnare i år

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe fanns med under morgonen och gladdes med vinnaren som är årets sjunde TV-Trisskrapare från Jönköpings län.

– Det kan inte vara helt fel att få in 100 000 kronor på kontot mitt under sommaren. Hoppas att Yvonne hittar en bil som tar henne fram utan bekymmer framöver, säger han.

Vinstlotten köptes på Ica Nära Rydaholm.

Det här är Triss

  • Triss är landets mest sålda skraplotter och ett av Sveriges populäraste spel.
  • Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.
  • Vid tre TV-symboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor.
  • Vid tre klöversymboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kr i månaden i 25 år.