Vännerna från Stockholm delar på Trissvinst – planerar gemensam resa

När vännerna Tommy, Kerstin, Lena och Lasse ses för att äta en god middag har de även som tradition att skrapa Triss tillsammans och drömma sig iväg. Under en middag i våras hände det som de alltid hoppats på. Tre TV-symboler tog kvartetten till Nyhetsmorgon där Tommy under torsdagen skrapade fram 100 000 kronor som de alla delar. Nu planerar de en gemensam resa till Rom.

Det var på Valborgsmässoafton som Tommy och Kerstin Braathen från Saltsjöbaden var hembjudna till Lasse Svensson och Lena Blohmés hem i Danderyd för en middag. Som traditionen bjuder tog gästerna Tommy och Kerstin med sig Trisslotter till middagen.

– Vi gör alltid så att de som blir bortbjudna tar med sig Triss, men vi delar förstås alltid på vinsten, berättar Tommy.

Paren ses för middagar med jämna mellanrum och har då som stående inslag att tillsammans skrapa Triss enligt ett visst upplägg. En person inleder skrapandet och denne fortsätter sedan så länge beloppen som kommer fram är likadana eller högre. Vid ett lägre belopp tar nästa person vid.

Drömde sig bort när det plötsligt hände

I vanlig ordning satt paren och drömde sig iväg och diskuterade vilken resa de skulle vilja göra om de vann. Plötsligt hände det oväntade – tre tv-symboler dök upp på Trisslotten.

– Först var det ingen av oss som riktigt förstod vad det innebar, vi fick läsa på baksidan och sen ringde vi Svenska Spel, fortsätter Tommy.

TV-vinsten innebar att de blev inbokade för Trisskrap i Nyhetsmorgon den 4 juli för att där avgöra hur stor vinsten skulle bli. Tommy var den som fick äran att skrapa fram vinsten åt hela gänget.

”Fanns inte i några kalkyler”

Efter ett gott snack med programledarna i studion plockade Tommy fram en Triss ur den bakre delen av Trisskorgen och började skrapa. Vinsten landade på 100 000 kronor som de fyra vännerna delar på.

– Vi är alla nöjda och glada, det här är 100 000 kronor som vi inte hade innan och pengar som inte fanns med i några kalkyler. Nu planerar vi en resa till Rom framåt höstkanten, det är alldeles för varmt att resa nu under sommaren, sa Tommy strax efter att han lämnat studion.

Traditionen gav storvinst

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe har haft gott om kontakt med Tommy fram till tv-skrapet och han gläds med de fyra vännerna som nu kan göra en gemensam höstresa.

– Det är verkligen roligt att höra vilka olika traditioner och vanor som finns kring att skrapa Triss. Tommy, Kerstin, Lena och Lasse har ett trevligt upplägg som nu tagit dem till en riktig storvinst. Med 100 000 kronor på det gemensamma kontot kan det kanske bli några ytterligare några middagar under sommaren för att kunna spika de sista detaljerna inför höstens resa, säger han.

Trisslotten som gav tv-vinsten på 100 000 kronor var inhandlad på Ica Kvantum i Sickla.

Se torsdagens klipp här.

Det här är Triss

  • Triss är landets mest sålda skraplotter och ett av Sveriges populäraste spel.
  • Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.
  • Vid tre TV-symboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor.
  • Vid tre klöversymboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kr i månaden i 25 år.