Trodde allt var en dröm – sen vann Ashour från Trollhättan en kvarts miljon på Triss i tv

Ashour Khoshaba kom från Syrien till Sverige och Trollhättan för fem år sedan. I morse klev han in i Nyhetsmorgons studio för att skrapa Triss och kom ut därifrån 250 000 kronor rikare. Vinstpengarna går till att hitta en ny lägenhet för familjen.

Det hela började en morgon hemma i Trollhättan då Ashours pappa Banbael skrapade en Triss med en vinst på 30 kronor. Ashour låg fortfarande och sov då pappan kom in till honom för att visa lotten. Halvvaken tog han en titt på Trisslotten och såg då att vinstbeloppen omringades av tv-symboler.

– Jag förstod direkt att vi skulle få åka till Nyhetsmorgon för att skrapa om en storvinst. Sen somnade jag om med lotten i handen och när jag vaknade var den borta. Jag trodde att det bara varit en dröm, berättar 25-åringen.

Men efter att ha stigit och tittat in under sängen så hittade Ashour Trisslotten. Och mycket riktigt var det tre tv-symboler som fanns därpå. Efter ett par månaders väntan fick Ashour och pappa Banbael sätta sig på tåget mot Stockholm för att gästa Nyhetsmorgon söndag den 1 september. Trissvinsten var långt ifrån någon hemlighet inför tv-framträdandet.

– Jag har berättat för familj, vänner och kollegor, sa Ashour då det snart var dags för tv-skrap.

Ny bil eller nytt boende?

Efter två intensiva minuter framför kamerorna fastslogs vinstsumman till 250 000 kronor.

– Jättebra! Nu kan jag köpa en ny bil, sa Ashour i studion.

Men efter att ha samlat ihop tankarna bakom kulisserna berättade han att den nyvunna kvartsmiljonen egentligen skulle gå till något helt annat.

– Vi funderar på att flytta och ska börja titta på ny lägenhet, berättar 25-åringen vars målsättning är att bli mäklare i framtiden.

Samtidigt strömmade gratulationerna in från vänner och kollegor på den restaurang där Ashour jobbar.

”Vilken resa!”

Svenska Spels vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe var med Ashour och hans pappa under söndagsmorgonen.

– Vilken resa de gjort! För bara fem år sedan befann sig familjen i Damaskus i Syrien. Då hade knappast någon av dem trott att Ashour skulle sitta i nationell svensk tv och vinna en kvarts miljon kronor. Nu bor Ashour och hela övriga familjen i Trollhättan och det här ekonomiska tillskottet sitter förstås inte helt fel då man är relativt ny i ett land. Stor grattis till Ashour och hela familjen, säger han.

Vinstlotten var köpt hos Willys i Trollhättan.

Se söndagens tv-skrap här.

Det här är Triss:

  • Triss är landets mest sålda skraplotter och ett av Sveriges populäraste spel.
  • Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.
  • Vid tre TV-symboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor.
  • Vid tre klöversymboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kr i månaden i 25 år.