Salabo skrapade fram stor Trissvinst till stallkompis

En gång i veckan köper Britt Andersson från Sala en Triss. För några veckor sedan lyckades den deltidspensionerade undersköterskan välja ut en lott med tv-vinst. Under lördagens morgon fick hennes vän Nina ta plats i Nyhetsmorgon för att där skrapa fram en vinst på 100 000 kronor till Britt.

– Det blir nya skoinlägg, ett tandläkarbesök och så ska Nina få ta del av vinsten, berättade Britt efteråt.

Varje tisdag köper Salabon Britt Andersson en Triss då hon storhandlar på Ica Kvantum Åkrahallen. För några veckor sedan var turen framme för den pensionerade undersköterskan som fortfarande jobbar extra.

– När jag kom hem la jag mig på sängen och då skrapade jag fram tre tv-rutor. Till en början förstod jag inte exakt vad det innebar, men efter att ha läst på lottens baksida kontaktade jag Svenska Spel, berättar hon.

Delar hästintresse och stall

Vinsten innebar att hon fick ett datum för tv-skrap i Nyhetsmorgon på TV4. Eftersom Britt själv inte kunde skrapa lotten framför kamerorna fick hennes vän Nina Brundin ställa upp. Britt har sin häst i Ninas stall och det var där det hela kom på tal.

– Britt var lite bekymrad när hon kom och frågade mig om hjälp att skrapa Triss i tv. Jag blev förstås jätteglad för hennes skull och det var självklart att ställa upp, berättar Nina.

”Jag som får göra det roliga”

Lördag den 7 mars blev datumet då det hela skulle avgöras. Inför de två minuterna i rampljuset hade Nina bläddrat fram den lott som Britt valt ut.

– Det är Britt som har skrapat fram vinsten men jag som får göra det här roliga, sa Salabon glatt innan hon började skrapa.

Vinsten blev 100 000 kronor och efter tv-skrapet kunde Britt berätta vad hon skulle hitta på med vinstsumman.

– Det blir nya skoinlägg, ett tandläkarbesök och så ska Nina få ta del av vinsten, det blir nog till hästkontot, sa Britt.

”Ett välkommet tillskott”

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe gladdes med vännerna.

– Fint av Nina att kunna hjälpa Britt på det här sättet. Som pensionär är det förstås ett välkommet tillskott med 100 000 kronor in på kontot. Nu kan hon både ordna det hon behöver för stunden och förhoppningsvis spara en del för ekonomisk trygghet framöver, säger han.

Se Nina skrapa TV-Triss här.

Det här är Triss:

  • Triss är landets mest sålda skraplotter och ett av Sveriges populäraste spel.
  • Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.
  • Vid tre TV-symboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor.
  • Vid tre klöversymboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kr i månaden i 25 år.