Restaurangägare från Uppsala blev Trissmiljonär mitt i flyttstöket

Ett besök på butiken Skafferiet i Uppsala och en inhandlad Triss blev ett lyckokast för en Uppsalabo i 45-årsåldern. Mannen som driver en restaurang tog med sig lotten dit och skrapade där fram en miljon kronor. Vinsten landade perfekt i tiden då mannen och hans fru precis köpt ett hus.

– Det var riktigt oväntat, utbrister mannen då Svenska Spel ringde för att gratulera.

Uppsalabon i 45-årsåldern satt och jobbade med administration på den restaurang han driver då han var tvungen att gå iväg för att förnya sin snusdosa. Han styrde stegen mot kiosken Skafferiet där han samtidigt passade på att köpa en Triss.

– Lotterna låg under ett glas vid kassan och jag bad att inte få den översta, utan den som låg där under, berättar Uppsalabon.

Det blev ett riktigt lyckodrag skulle det visa sig. När han var tillbaka på restaurangen skrapade han Trisslotten och fann då till sin förvåning att han vunnit en miljon kronor.

– Det var riktigt oväntat! Jag var tvungen att kontrollera lotten tre gången innan jag förstod att det var sant, fortsätter han.

Det första han gjorde var att lyfta luren för att ringa sin fru. Hon var hemma och fixade inför parets gemensamma flytt som stundade.

– Hon trodde mig inte utan sa bara ”sluta snacka skit, kom hem och hjälp till istället”. Jag åkte hem och när jag visade henne Trisslotten fick hon en chock, berättar mannen med ett skratt.

Paret har precis köpt ett hus och vinsten på en miljon kronor kunde knappast kommit lägligare.

– Det var ett väldigt bra tidsmässigt läge att vinna! Det blir en stor positiv knuff för oss. Nu behöver vi inte oroa oss för hur mycket köket ska kosta och så vidare.

Uppsala län har haft gott om stora spelvinster under året. Genom Svenska Spels turspel har femton länsbor nu blivit miljonärer.

– De femton miljonvinnarna har nu tillsammans vunnit över 40 miljoner kronor. Av dessa är närmare hälften Trissvinster, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe.

Det här är Triss:

  • Triss är landets mest sålda skraplotter och ett av Sveriges populäraste spel.
  • Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.
  • Vid tre TV-symboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor.
  • Vid tre klöversymboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kr i månaden i 25 år.