Påskallabo skrapade Triss i tv – nu väntar Madeira i vinter

Lördagens Trissgäst i Nyhetsmorgon på TV4 var den nyblivna pensionären Gustaf Bjerker från Påskallavik. Med stöd av sin fru Maria skrapade han fram en vinst på 100 000 kronor i studion. Med vinsten på kontot ska paret se om sommarhuset och även boka in en resa till Madeira i vinter.

Gustaf och Maria Bjerker från Påskallavik i Oskarshamns kommun har haft många anledningar att fira under året. Gustaf gick i pension tidigare i år och Maria ska göra samma sak efter sommaren. Nyligen firade de 40-årig bröllopsdag och under lördagen då de var i Stockholm för Trisskrap i tv var det exakt 40 år sedan de flyttade in i sitt hus.

Det var på midsommarafton som Gustaf köpte spelpaketet Lördagsgodis på Svenska Spels hemsida. I den ingår några rader Keno, några rader Lotto med Joker och en Triss. Det var Trisslotten som skulle ta det småländska paret till storvinsten.

– När jag skrapade fram tre tv-symboler på skärmen höjdes pulsen rejält, berättade Gustaf och mindes tillbaka på midsommarfirandet i sommarhuset tillsammans med barn och barnbarn.

Höll vinsten hemlig

Gustaf och Maria behövde bara vänta en dryg månad för att få resa till Stockholm där det skulle avgöras hur stor vinsten skulle bli.

– Vi har inte berättat för så många fler än barnen, barnbarnet och några nära släktingar, berättade Maria.

Som engagerad i den lokala föreningen IF Stjärnan är Gustaf välkänd i Påskallavik och de båda kände på sig att tv-framträdandet inte skulle gå omärkt förbi på den lilla orten.

Inne i studion plockade Gustaf fram lott nummer elva och skrapade därefter fram en vinst på 100 000 kronor.

– Jättebra, det är mycket pengar, sa en nöjd vinnare framför kamerorna.

Investerar i resor och sommarhuset

Bakom kulisserna utvecklade Gustaf och Maria sina tankar om vinstpengarna och vad de kan komma att användas till.

– Vi har vårt sommarhus som vi kommer lägga lite pengar på, sa Gustaf.

– Sen planerar vi att åka till Madeira i vinter. Och nästa år kanske det blir en USA-resa för att hälsa på vänner, sa Maria.

TV-Trissvinsten är den sjunde som tillfaller en vinnare från Kalmar län så långt 2019.

– Kalmar län fortsätter att producera vinnare i samma takt som förra året men vinsterna är större än tidigare. 2018 var det elva länsbor som tillsammans vann 2,1 miljoner kronor i tv. Hittills i år har sju vinnare fått dela på hela 6,9 miljoner kronor. Där ingår bland annat två Klöver-vinnare och en miljonvinst på TV-Triss, berättar Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe.

Se lördagens Trisskrap här.

Det här är Triss:

  • Triss är landets mest sålda skraplotter och ett av Sveriges populäraste spel.
  • Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.
  • Vid tre TV-symboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor.
  • Vid tre klöversymboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kr i månaden i 25 år.