Par från Blentarp skaffar nytt kök i sommarhuset efter Trissvinst på en kvarts miljon

Charlotta Jönsson och Johan Jonsson från Blentarp var fredagens Trissgäster i Nyhetsmorgon. Väl där vann det gifta paret en kvarts miljon kronor – en vinst som ska gå till att renovera köket i deras sommarhus i Spanien.

Det var en dag i höstas som Johan satt hemma och skrapade Triss i mobilen. Plötsligt fick han uppleva något som han inte gjort tidigare.

– Efter ganska många Trissvinster på 30 kronor och 60 kronor så dök tre tv-rutor upp på en lott. Eftersom jag var ensam hemma firade jag inte så vilt, men jag skickade direkt en bild till Charlotta, berättar Johan.

Charlotta arbetar som samordnare på ett äldreboende och var just den dagen ute och handlade för jobbets räkning. När hon fick se bilden på en Triss med tre tv-symboler förstod hon vad som väntade.

– Johan har sedan länge sagt att jag får skrapa i tv om det blir så, sa Charlotta med ett skratt.

”Blir ett lyxkök”

Fredag den 10 januari var det dags för tv-skrap och i samband med det fick paret även tid att se Stockholm som de inte hade besökt på många år, trots att Johan är född där. När Charlotta tog plats i studion inledde programledarna med att prata om parets hus i närheten av Malaga som de just nu renoverar.

När 52-åringen från Blentarp var i mål med Trisskrapet hade hon vunnit 250 000 kronor till sig och maken Johan.

– Inte illa! Det blir ett riktigt lyxkök, utbrast Charlotta.

Fler Spanienresor att vänta

Charlotta och Johan har tidigare bott i Spanien och sedan några år tillbaka har de alltså ett semesterhus där som de renoverar.

– Vi är jätteglada! 100 000 kronor hade vi varit nöjda med men nu blev det ännu bättre. Vi ska först och främst renovera köket i vårt hus i Spanien. Men det blir också mer vardagslyx i och med vinsten, sa Charlotta.

– Nu kan vi också åka ner till huset oftare, flikade Johan in.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe gjorde sällskap med Blentarpsparet under morgonen. Han konstaterade liksom vinnarna att vinsten kommit till dem i helt rätt tid.

– Det är inte billigt att renovera och hade inte det här tillskottet kommit till Charlotta och Johan så hade de kanske tvingats pausa planerna. Nu kan de istället göra de sista bitarna på huset för att bara kunna njuta när de väl åker dit på semestrarna, säger han.

Se Charlottas tv-skrap här.

Det här är Triss:

  • Triss är landets mest sålda skraplotter och ett av Sveriges populäraste spel.
  • Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.
  • Vid tre TV-symboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor.
  • Vid tre klöversymboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kr i månaden i 25 år.