Marie-Louise från Nyköping vann 2,4 miljoner kronor – köper en ny soffa

I början av maj skrapade 73-åriga pensionären Marie-Louise fram tre klöver-symboler på en Trisslott inhandlad hos Willys. Idag var hon med via videolänk i Nyhetsmorgon på TV4 och dubblade upp garantivinsten från 1,2 miljoner kronor till 2,4 miljoner. Hon planerar nu att köpa en soffa.

För några år sedan gav Marie-Louise bort en Trisslott med en storvinst på 100 000 kronor till sin dotter. Nyligen hade hon turen återigen på sin sida. Hon skrapade nämligen fram tre klöver-symboler på en Trisslott inhandlad hos Willys i Gumsbacken.

– Jag tittade flera gånger och tänkte att det inte är sant, sa Marie-Louise när Svenska Spel Tur ringde för att gratulera.

Denna lördagsmorgon var det dags för Nyköpingsbon att ta reda på hur stor hennes vinst skulle bli. Hon hade chans till att vinna allt från 1,2 miljoner kronor upp till 30 miljoner kronor.

Lott 6 och 17 gav dubblad vinst

När skrapet drog igång valde Marie-Louise först att börja med antalet år och sedan beloppet. Lott 6 och lott 17 valdes. Några minuter senare stod det klart att hon vunnit 10 000 kronor i månaden i 20 år framöver. Det innebar att hon dubblat garantivinsten och vunnit hela 2,4 miljoner kronor.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Demet Assali ringde upp Trissvinnaren efter skrapet för att gratulera.

– Vi firar med lite bubbel här just nu. Det har varit väldigt pirrigt inför skrapet.

– Jag valde nummer 6 för att vårt första barnbarn är född den 6:e och nummer 17 för att vi bland annat gifte oss den 17:e.

Hon avslutade med att berätta att de skulle fundera på vad vinstpengarna ska användas till, men att de bestämt sig för att köpa en ny soffa.

Marie-Louise blev årets andra miljonvinnare från Nyköping och länets femte Trissvinnare i direktsänd tv.

– Ett stort grattis till Marie-Louise som nu kan se fram emot ett extra tillskott på 10 000 kronor i 20 år framöver. Grattis även till Willys Gumsbacken som sålde vinstlotten, avslutar Demet Assali.

Se dagens Trisskrap här

Det här är Triss:

  • Triss är landets mest sålda skraplotter och ett av Sveriges populäraste spel.
  • Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.
  • Vid tre TV-symboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor.
  • Vid tre klöversymboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kr i månaden i 25 år.