Kvinna från Askim skrapade fram en miljon på Triss – tar hela familjen på solsemester

Nyligen firade Triss 35 år genom en jubileumslott med extra många miljonvinster. En av vinnarna blev en kvinna från Askim som delar vinsten med hela sin familj.

– Man tror fortfarande inte riktigt att det är sant, säger kvinnan.

Det var under en arbetsdag på bageriet där hon jobbar som kvinnan i 50-årsåldern bestämde sig för att skrapa en Triss. Hon skrapar Triss med jämna mellanrum, men den här gången testade hon den jubileumslott som fanns i butik tillfälligt.

– Det var ren tur att jag valde just en sådan lott. Jag hade köpt den några gånger tidigare, men bara vunnit småvinster på 30 kronor, berättar kvinnan.

Den här gången skrapade hon fram en vinst på en miljon kronor. Trisslotten delade hon med sin vuxne son, men hela familjen kommer få ta del av vinsten.

– Vi firade dagen därpå med god mat och tårta. Man tror fortfarande inte riktigt att det är sant, det gör man nog inte förrän pengarna är på kontot, säger kvinnan.

Härnäst planerar familjen en gemensam resa för att fortsätta firandet.

– Nästa sommar blir det en solsemester för hela familjen, berättar kvinnan.

Vinstlotten hade inhandlats hos Willys Sisjön i Askim, en butik som fick utmärkelsen ”Årets Lottombud” förra året.

– Grattis till hela vinnarfamiljen i Askim men också till Willys Sisjön som förmedlat ytterligare en storvinst! Detta är första gången i år som vi får en miljonvinst i Askim. Räknar vi hela Göteborg är det miljonvinst nummer tre hittills under året, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe.

Kvinnan och hennes familj önskar vara anonyma.

Det här är Triss:

  • Triss är landets mest sålda skraplotter och ett av Sveriges populäraste spel.
  • Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.
  • Vid tre TV-symboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor.
  • Vid tre klöversymboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kr i månaden i 25 år.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Martin Ridderstolpe, vinnarkommunikatör Svenska Spel Tur, 070 772 16 91, martin.ridderstolpe@svenskaspel.se