Järfällabo skrapade fram en halv miljon kronor åt sin svärfar

Då hans 87-åriga svärfar inte kunde ta sig till Stockholm för att skrapa Triss i tv klev svärsonen Roger Vesterelve in istället. Väl där ordnade Järfällabon en vinst på 500 000 kronor.

Till onsdagens Trisskrap i Nyhetsmorgon på TV4 var Roger Vesterelve inbjuden. Men det var inte för att fylla på sin egen plånbok som han hade tagit den korta resan från Järfälla in till centrala Stockholm med sin familj. Eftersom hans svärfar Gösta, 87-år, inte hade möjlighet att komma dit fick Roger äran.

– Hej Gösta, sa Roger samtidigt som han vinkade in i kameran.

Därefter räknade han fram Göstas turnummer och började skrapa. Som så ofta förr avgjordes det på sista skraprutan och då 500 000 kronor dök upp för tredje gången var vinsten ett faktum.

– Yes, utropade Roger och sträckte armarna i vädret till applåder.

– Vi är jätteglada och hade inte trott att det skulle bli så mycket som en halv miljon kronor till svärfar, sa en nöjd Roger efter skrapet.

”Exemplarisk svärson”

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe kunde bara instämma i det som programledarna konstaterade i sändning.

– Vilken exemplarisk svärson! Roger axlade ansvaret på helt rätt sätt och såg till att Gösta nu har en halv miljon kronor på väg in på kontot, säger han.

Vinstlotten som ledde till en 500 000-kronorsvinst i tv var köpt på Pressbyrån i Sundsvalls sjukhus.

Se Rogers Trisskrap här.

Det här är Triss:

  • Triss är landets mest sålda skraplotter och ett av Sveriges populäraste spel.
  • Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.
  • Vid tre TV-symboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor.
  • Vid tre klöversymboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kr i månaden i 25 år.