Håkan från Ytterby vann en kvarts miljon på Triss i Nyhetsmorgon

Ytterbybon Håkan hade en fredag av det bättre slaget. Den pensionerade Volvoarbetaren skrapade Triss i TV4 Nyhetsmorgon och vann där en kvarts miljon kronor.

När Håkan från Ytterby fyllde år förra sommaren fick han fyra Trisslotter av sin svärmor. Det blev bara en vinst på 30 kronor som lades undan och glömdes bort. Först ett halvår senare återfann Håkan lotten och löste då in den mot en ny på City Gross i Ytterby.

− Jag satte mig och skrapade lotten en lördagskväll. När jag såg tre tv-rutor kunde jag inte tro att det var sant. Först satt jag bara och tittade på den en lång stund, berättar Håkan.

Tv-symbolerna tog honom till Stockholm och TV4 Nyhetsmorgon under fredagen. I direktsändningen skrapade han fram en vinst på 250 000 kronor.

− Det känns fortfarande overkligt! För vinsten ska jag först och främst skaffa en ny laptop och gå till tandläkaren. Resten ska jag spara för att kunna plocka fram när det behövs, säger Håkan.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe fanns med i kulisserna under fredagsmorgonen för att gratulera.

− Håkan är årets första TV-Trissvinnare från Ytterby och hela Kungälvs kommun, berättar han.

Se Håkan skrapa fram vinsten på en kvarts miljon kronor här.

Det här är Triss:

  • Triss är landets mest sålda skraplotter och ett av Sveriges populäraste spel.
  • Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.
  • Vid tre TV-symboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor.
  • Vid tre klöversymboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kr i månaden i 25 år.