Godisfabriksarbetare från Linköping vann 15 000 kronor i månaden i 15 år

Under en rast på godisfabriken där han jobbar skrapade Benny Dahlquist fram tre klöver-symboler på en Triss. En knapp månad senare satt han i Nyhetsmorgons studio och skrapade fram en vinst på 15 000 kronor i månaden i 15 år – totalt 2,7 miljoner kronor. Vinsten ska den fiskeintresserade Linköpingsbon bland annat använda till att köpa ett ekolod till sin båt och ett nytt släp till bilen.

Det var fredag den 27 december förra året som 43-åriga Benny Dahlquist hade en alldeles speciell arbetsdag på Cloettas godisfabrik i Linköping där han arbetar som maskinoperatör.

– Jag var en av få som jobbade i mellandagarna och då köpte jag mig en Triss för att pigga upp lite, berättar Benny som jobbat på godisfabriken de senaste 20 åren.

Hur pass uppiggande Trisslotten skulle bli hade han ingen aning om. När han hade skrapat färdigt såg han till sin förvåning att den bar på tre klöver-symboler. Benny började genast läsa på baksidan av lotten och förstod snart att det var en riktig storvinst han skrapat fram.

– Jag blev lite nervös för att det skulle hända något med lotten, så jag gömde den över helgen innan jag ringde Svenska Spel på måndagen därefter, fortsätter Linköpingsbon.

Förvirring kring vinstbeloppet

Klöver-vinsten innebar att han det stundade Trisskrap i Nyhetsmorgon på TV4 och lördag 25 januari en knapp månad senare var det dags. Med sig på tåget till Stockholm tog Benny sin syster Camilla som support.

Inför avgörandets stund bläddrade Benny fram sitt turnummer i den ena lotthögen och framför kamerorna blev det förstås prat om hans jobb som maskinoperatör på godisfabriken.

– Vi göra bland annat Center, Plopp och Sportlunch, berättade Benny för programledaren som kanske blev aningen distraherad av godissnacket.

För när beloppet skulle avgöras missade både hon och större delen av studion vad månadsvinsten landat på. Efter en kortare paus blev det rättelse.

– Benny sköter sig alldeles utmärkt, men vi övriga får lite bakläxa. Det var ju inte 10 000 kronor i månaden utan 15 000 kronor i månaden!

Investerar i nya glasögon

Då antalet år skulle skrapas fram därpå var samtliga inblandade på helspänn för att inte missa något. Där skrapade Benny fram 15 år vilket innebär att den totala vinstsumman landade på 2,7 miljoner kronor fördelat på 15 000 kronor i månaden under 15 år.

– Oj! utbrast en glad vinnare.

När kamerorna riktades åt ett annat håll kunde Benny firas av systern Camilla och gratuleras av Svenska Spels utsände.

– Det känns jättebra! Jag har planerat att köpa nya glasögon eftersom jag råkade trampa på mina häromdagen och var tvungen att böja till dem, berättade Linköpingsvinnaren.

”En trevligare vardag”

Men även hans stora intresse för fiske kommer att få sig en skjuts i och med vinstsumman på totalt 2,7 miljoner kronor.

– Jag ska köpa ett ekolod till båten och ett nytt släp till bilen, fortsatte Benny som också började fundera på möjligheten att testa nya fiskevatten även om han trivs bra i Roxen där han fiskar gädda och abborre titt som tätt.

– Det blir helt enkelt en lite trevligare vardag med extrapengar på kontot varje månad, lade vinnare till.

Svenska Spel Tur vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe fanns med under morgonens Trisskrap som innehöll flera vändningar.

– Benny blev årets första östgöte som skrapar Triss i tv och han passade då på att kamma hem en ordentlig vinst! Nyligen sammanställde vi vinstbeloppen under 2019 och Östergötlands sammanlagda vinstskörd för TV- och Klöver-Triss blev då 2 750 000 kronor. Med andra ord har Benny i det närmaste tangerat länets vinstsumma för hela förra året, berättar vinnarkommunikatören.

Vinstlotten som tog Benny till tv var köpt hos Preem Vallarondellen i Linköping.

Se Bennys Trisskrap här.

Det här är Triss:

  • Triss är landets mest sålda skraplotter och ett av Sveriges populäraste spel.
  • Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.
  • Vid tre TV-symboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor.
  • Vid tre klöversymboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kr i månaden i 25 år.