Falubon höll Trissvinsten hemlig – skrapade fram en kvarts miljon i tv

När Anita Dybeck trodde att hon vunnit 120 kronor på en Trisslott blev hon överlycklig. Vid en närmare titt visade det sig att hon skrapat fram tre tv-symboler. Under tisdagen fick hon gästa Nyhetsmorgon där hon drygade ut sin vinst med ytterligare 250 000 kronor.

Det var på försommaren som 75-åriga Anita Dybeck skrapade en Triss hemma i sin lägenhet i Falun. När samtliga fält var skrapade såg hon till sin glädje att hon vunnit 120 kronor.

– Jag blev jätteglad för den vinsten! Men samtidigt var det ”något skräp” runt omkring beloppen, berättar den tidigare taxichauffören.

Först var hon osäker på om ”skräpet” betydde något särskilt eller ifall det bara var bitar som hon missat att skrapa bort. Med hjälp av en väninna fick hon så småningom klarhet i att det handlade om tv-rutor som innebär en så kallad tv-vinst på minst 100 000 kronor.

Barnbarnet fick veta först

Den första hon ringde för att berätta de glada nyheterna för var äldsta barnbarnet Felicia som hon har ett speciellt band till. Utöver Felicia var det endast ett fåtal nära och kära som på förhand fick veta om storvinsten.

När det blev dags att åka till Stockholm för tv-skrap i Nyhetsmorgon var det Felicia som fick följa med.

– Hon är min stora trygghet, berättade en Anita inne i tv-studion innan kamerorna gick i liveläge.

Felicias närvaro gjorde susen och Anita var påtagligt lugn inför avgörandets stund. Efter att ha valt ut lott nummer fyra efter sitt turnummer var skrapet igång.

– Jag tittar inte på hur mycket det är, jag bara skrapar, sa Anita som fick förlita sig på att programledarna i studion hade koll på beloppen. Och visst hade de det. När sista rutan var skrapad stod det klart att vinsten landade på 250 000 kronor.

– Jösses! Tack så mycket! Utbrast en överlycklig Anita när hon insåg att hon vunnit en kvarts miljon kronor.

Unnar sig nya glasögon

Därefter blev 75-åringen omkramad av barnbarnet Felicia och en och annan glädjetår föll på studiogolvet. När Anita hämtat sig efter det första glädjeruset kunde hon redogöra för vad hon skulle göra för pengarna.

– Nu ska jag köpa nya glasögon och gå till tandläkaren! Det är också välkommet att ha lite mer pengar att röra sig med då jag umgås med mina barnbarn, sa hon till Svenska Spels vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe.

– Vilken härlig vinstglädje både vi och tv-tittarna bjöds på i morse! Nu kan Anita unna sig lite guldkant på vardagen och även hitta på roliga aktiviteter med sina nio barnbarn, fortsätter Martin Ridderstolpe.

Trisslotten som ledde till en tv-vinst på 250 000 kronor var inhandlad hos Willys Falun Svalan.

Se dagens Trisskrap här.

Det här är Triss:

  • Triss är landets mest sålda skraplotter och ett av Sveriges populäraste spel.
  • Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.
  • Vid tre TV-symboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor.
  • Vid tre klöversymboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kr i månaden i 25 år.