Lotti Ejeskog och hennes man Harry från Åby var söndagens Trissgäster i Nyhetsmorgon. Att de fick resa till tv-studion för att skrapa Triss har de till viss del hunden Soske att tacka för. Det var nämligen den fyraåriga dvärgpudelns lott som ledde fram till storvinsten.

Dvärgpudeln Soske bidrog till Åbyparets stora Trissvinst

Åbyborna Lotti och Harry Ejeskog var söndagens Trissgäster i Nyhetsmorgon. Att de fick resa till tv-studion för att skrapa Triss har de till stor del hunden Soske att tacka för. Det var nämligen den fyraåriga dvärgpudelns lott som ledde fram till storvinsten.

I vanliga fall spelar Harry Ejeskog på travet under helgerna. Då köper han även ett par Trisslotter till sig och frun Lotti. Men en helg för ett par månader sedan glömdes det hela bort och istället var det Lotti som fick inhandlade helgens spel.

– Då blev det en Triss till mig, en till Harry och även en till vår hund Soske. Vi skrapade lotterna en söndagsmorgon men varken jag eller min man fick någon vinst. Men när jag skrapade Soskes Triss så var det tre tv-symboler på den. ”Vi har nog vunnit en hel del pengar” ropade jag till Harry, berättar Lotti.

Firade midsommarhelgen med storvinst

Tv-symbolerna innebar att det pensionerade Åbyparet skulle få bege sig till Stockholm för tv-skrap i Nyhetsmorgon. Datumet sattes till söndag den 23 juni och efter midsommarfirande på hemmaplan så tog Lotti och Harry bilen mot Stockholm under midsommardagen.

Dagen därpå var det dags att avgöra hur stor vinsten skulle bli. Inför den avgörande stunden bläddrade Lotti fram Trisslott nummer tolv i ordningen.

– Vi är tolv stycken med efternamnet Ejeskog. Vi tänker att alla tolv ska få ta del av vinsten, berättade hon innan det var dags att kliva in i sändning.

Släkt och vänner följde spänningen

Inför kamerorna i Nyhetsmorgons studio skrapade den 71-åriga Åbybon sedan fram en vinst på 100 000 kronor.

– Det känns verkligen jättebra, sa Lotti efter sändningen som följts av en hel del släkt och vänner i Norrköpingstrakten.

– Vi reser ganska mycket och det här blir pengar som ska gå till nöjen, lade Harry till.

Paret som har tre vuxna barn och dessutom sex barnbarn ska även se till att familjen får sig en slant till något roligt.

Tionde östgöten vid tv-skrap

– När vi snart summerar det första halvåret av 2019 kan vi konstatera att Lotti var den tionde östgöten som skrapat Triss i tv så lång. Innan juni är över ska dessutom ytterligare en länsbo skrapa om storvinst i rutan, säger Svenska Spels vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe.

Vinstlotten som gav Lotti och Harry 100 000 kronor i vinst var köpt hos Ica Maxi Stormarknad i Norrköping.

Det här är Triss

  • Triss är landets mest sålda skraplotter och ett av Sveriges populäraste spel.
  • Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.
  • Vid tre TV-symboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor.
  • Vid tre klöversymboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kr i månaden i 25 år.