Blodgivande ledde till stor Trissvinst för Diana från Göteborg

Då Diana Vukusic från Göteborg lämnade blod fick hon en Trisslott som ersättning. Vinsten på 30 kronor växlade hon in mot en ny Triss och på den uppenbarade sig en tv-vinst. Under tisdagen var Diana gäst i Nyhetsmorgon där hon slutligen skrapade fram en vinst på en kvarts miljon kronor.

Det var i vintras som 50-åriga Diana Vukusic från Göteborg skrapade fram en 30-kronorsvinst på den Trisslott hon fått efter att ha gett blod. Trisslotten lät hon ligga i plånboken inklämd bland massa kvitton i närmare en månad. Vid ett besök hos sin pappa plockade hon fram lotten och skrapade då fram en tv-vinst.

– Jag visste först inte riktigt vad det betydde och var tvungen att kolla upp det då jag kom hem, berättade Diana för Svensk Spel i samband med att hon skulle bokas in för tv-skrap.

Tisdagen den 4 juni var det dags att kliva in i rutan för chans på upp till fem miljoner kronor. Inne i studion fick den kultur- och idrottsintresserade göteborgaren berätta om sitt engagemang för att ge blod – som av en slump var ett tema i morgonens sändning.

– Jag vill verkligen slå ett slag för det, sa Diana innan hon plockade en upp Trisslott för att skrapa.

”Det lönar sig att ge blod”

Sen hälsade hon till familj, vänner och kollegor inför kameran innan hon skrapade fram en vinst på 250 000 kronor.

– Det lönar sig verkligen att ge blod, sa en av programledarna.

– Det gör det verkligen, fyllde Diana i som var mycket nöjd med vinsten.

Vinstpengarna ska hon dela upp mellan roliga upplevelser och smarta investeringar.

– En del av vinstpengarna ska jag placera, lite går till att renovera familjens hus i Kroatien och så går en del till att hitta på roliga saker, sa en glad Diana.

Göteborg snart uppe på tvåsiffrigt

Vinstlotten som ledde till tv-skrapet och 250 000 kronor var inhandlad på Pressbyrån vid Redbergsplatsen.

– Detta är den nionde Trissvinsten som en göteborgare har skrapat fram i tv så lång på året. Med Dianas vinst har göteborgarna tillsammans vunnit 3,6 miljoner kronor i direktsändning, säger Svenska Spels vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe.

Se tisdagens Trisskrap här.

Det här är Triss

  • Triss är landets mest sålda skraplotter och ett av Sveriges populäraste spel.
  • Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.
  • Vid tre TV-symboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor.
  • Vid tre klöversymboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kr i månaden i 25 år.