Bertil vann stort på Triss i tv – renoverar landstället på Ingarö

Bertil Bengtsson var onsdagens Trissgäst i TV4:s Nyhetsmorgon. Den 73-åriga stockholmaren tog en paus från sommartillvaron på Ingarö och skrapade fram 100 000 kronor i sändningen. Vinstpengarna går först och främst till att underhålla landstället på Ingarö.

Det var i påskas som Bertil Bengtsson och hans fru Anneli plockade fram ett gäng Trisslotter som legat till sig i Bertils plånbok ett bra tag.

– Anneli skrapade fram en vinst på 90 kronor, men vi såg senare att de även var tre tv-rutor på samma lott, berättar Bertil.

Till en början höll Bertil och Anneli det hela hemligt, men vid en påskmiddag några dagar senare fick stora delar av familjen veta att de skulle få se Bertil på tv framåt sommaren. Barn, barnbarn och barnbarnsbarn med familjer höll förstås tummarna då det var dags för tv-skrap onsdag den 10 juni.

Ska måla om landstället

Med till TV4 för att heja fram Bertil och Anneli till storvinst var barnbarnet My och hennes man Mattias. Inför deras och tv-publikens ögon skrapade Bertil fram 100 000 kronor i studion.

– Det var inte så illa, jag var nog minst nervös av allihopa, sa 73-åringen på väg ut ur studion.

För Bertil, som är pensionär sedan ungefär tio år tillbaka, är vinstpengarna varmt välkomna in på kontot.

– Man behöver ju snåla lite med sin pension. Vinsten ska vi framförallt använda till att underhålla landstället på Ingarö, det behöver bland annat målas om, sa vinnaren.

Stockholmsvinnare nummer 20 i år

Svenska Spels vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe fick en trevlig morgon med vinnarparet.

– Bertil tycktes kolugn inför sändningen och fixade det hela galant inför kamerorna. Han är den 20:e Stockholmsvinnaren på Triss i tv hittills i år. Med de 100 000 kronor som skrapades fram under morgonen har stockholmarna tillsammans vunnit 17,2 miljoner kronor, inte illa! säger han.

Vinstlotten som ledde Bertil och Anneli till 100 000 kronor var inhandlad hos 81:ans Spel & Tobak på Flemminggatan i Stockholm.

Se dagens Trisskrap här.

Det här är Triss

  • Triss är landets mest sålda skraplotter och ett av Sveriges populäraste spel.
  • Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.
  • Vid tre TV-symboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor.
  • Vid tre klöversymboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kr i månaden i 25 år.