Triss i klöver gav betongarbetaren från Hallsberg 5,4 miljoner

Betongarbetaren Jan Johansson skrapade i morse Triss månadsklöver i TV4 Nyhetsmorgon. När han lämnade studion var han garanterad 30 000 kronor i månaden i 15 år, – totalt 5,4 miljoner kronor. Nu hoppas han kunna jobba lite mindre och resa lite mer.

– Det blev kortslutning i hjärnan.

Så beskriver Jan Johansson, 53 år från Hallsberg, sin första reaktion när han insåg att det var en mångmiljonvinst han hade skrapat fram i TV4:s morgonsoffa. Och hans gamla turnummer fortsatte att bringa lycka.

– Jag hade sagt innan att jag skulle ta nummer sju på åren och nummer sju på summan, och det fick jag inte ändra. Det är nämligen ett turnummer som jag haft, berättade en chockad Jan efter att han sett att det blev en ett rejält påslag på kontot varje månad.

Jan tycker om att fiska, en hobby som han nu hoppas kunna lägga ännu mer tid på. Han vill använda delar av vinstpengarna till att resa för att upptäcka andra miljöer och kulturer, till exempel planeras det för en fiskeresa till fjällen. Han hoppas också kunna trappa ner på arbetet.

– Man hinner nästan fylla 69 år innan utbetalningarna slutar, så man kan ju gå ner lite i arbetstid och vara lite mer ledig, så att man kan spara på kroppen. Nu kanske man slipper jobba tills man är 67 år.

– Samtidigt vill man ju njuta av pengarna och göra någonting, för man vet ju inte vad som händer om tre, fyra år.

Det var många som ville gratulera Jan till storvinsten.

– Redan i pausen kollade jag, och då var det ett antal SMS, skrattar Jan.

Lotten som tog Jan till TV4-studion och miljonvinsten köptes på Willys Örebro Almby.

 

Vid frågor, vänligen kontakta:

Magnus Fridell, kommunikatör Svenska Spel, tel. 073-506 21 74