Totalöverraskad Göteborgare vann 10 miljoner på Joker

Att satsa en tia och bli miljonär är de flestas stora dröm.
Att två personer skulle välja exakt samma Jokernummer och dessutom ha turen att få samtliga sju rätt, har bara hänt en gång tidigare hos Svenska Spel. Och lördagen den 29 juli hände det igen.
En av vinnarna var en kvinna från Göteborg.
– Du skojar, men herregud! 10 000 000 kronor…

I maj förra året hade två vinnare prickat in sju identiska Jokernummer och belönades med tio miljoner vardera för detta.
Exakt samma sak hände i samband med lördagens dragning.

Två spelare hade satsat tio kronor vardera på Joker, fick sju rätt, vilket betydde en miljon gånger insatsen i vinst.

Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson fick sent på lördagskvällen tag på en av de två som lämnat in miljonspelen.

Kvinnan i 50-årsåldern från Göteborg hade inte en aning om vad som hänt under dragningen på Gröna Lund i Stockholm och TV4-sändningen av Sommarkrysset. Pierre Jonsson fick därför en chockad reaktion uppblandat med glädjetårar:
– Det här är ju fasen inte klokt! Tio miljoner kronor är ju så mycket pengar. Jag har vunnit ett par tusen tidigare, men tio miljoner är ju inte klokt, sa kvinnan och fortsatte.
– Jag bara förlänger mina Lottorader med Joker för totalt 58 kronor på svenskaspel.se och får ett vinstbeked på datorn. Nu får jag gå in och kika på vad det står efter att vi pratat klart.

För en helt vanlig heltidsarbetande kvinna betyder det här guldkant i vardagen och kanske lite mer ledighet.
– Vilken lördagkväll! Nu måste jag berätta detta för min man, sa hon glatt innan hon la på luren.

För den nyblivna miljonvinnaren i Göteborg, som önskar vara anonym, väntar nu ett besök på Svenska Spels huvudkontor i Visby. Där erbjuds både ekonomisk- och juridisk rådgving, i samband med att vinstbeloppet betalas ut.

Rätt Jokerrad – lördag 29/7-17: 4513299

För mer information, kontakta Pierre Jonsson på 070-663 85 85.