I juni var Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson och besökte Ica Kvantum Oxen i Mariestad. Nu har de fått sin tredje miljonvinst för året.

Tog fel jacka och fick byta Lottorader – vann 5,2 miljoner

En pensionär från Mariestad vann på onsdagskvällen dryga 5,2 miljoner kronor på Lotto och storvinsten berodde på en glömd jacka. – Den här gången hade jag fyra klara kuponger hemma som jag skulle spela på men så tog jag fel jacka och behövde hitta på nya i butiken, och det var ju tur!

Svenska Spel försökte under onsdagskvällen få tag på den vinnande mannen men det var först när han skulle rätta raden hos ett ombud som han fick reda på vinsten. Han hörde dock fel på vinstsumman först.

– Jag skulle rätta raden i butiken när maskinen låste sig och dem sa att jag skulle ringa Svenska Spel. Det hördes så dåligt på telefonen så jag trodde dem sa 1 miljon men det var ju mycket trevligare nu när du ringde.

Det var Svenska Spels vinnarkommunikatör Johanna Alba som till slut fick tag på mannen och kunde ge det korrekta vinstbeskedet på 5 235 674 kronor.

– Det var ju inte illa, svarade mannen när han hörde den rätta vinstsumman.

Vinnarens fru trodde dock inte riktigt på vinstbeskedet.

– När jag berättade det för henne så sa hon bara ”nej, du ljuger för mig” och nu kommer hon väl tro mig ännu mindre när jag berättar att det är fem miljoner, skrattade mannen.

Mannen brukar spela på Lotto någon gång i månaden men han har inte varit helt nöjd med vinstplanen, fram till nu.

– Jag brukar ju spela ibland men det är ju omöjligt att vinna. Eller ja, det har ju varit omöjligt kanske jag ska säga.

Mannen, som är pensionär, menade på att det blir en extra trevlig Midsommar i år och att vinstpengarna kommer komma till väl användning.

– Det finns alltid hål att fylla!

Det var under torsdagen stor spelglädje på ICA Kvantum Oxen där miljonvinsten, som är den fjärde största Lottovinsten för året, såldes. Spelansvarige Timmy Birgersson och kollegan Moa Storm passade på att ta en vinnarbild med Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson.

Vinnaren önskar vara anonym.

Den rätta raden Lotto 1 den 14 juni 2017: 3, 6, 9, 10, 13, 15, 22

Tilläggsnummer: 2, 7, 16, 18

Vid frågor, vänligen kontakta:
Johanna Alba, vinnarkommunikatör, Svenska Spel tel. 070-245 76 63