Studenten från Göteborg skrapade fram en kvarts miljon på Valborg

För den studerande Marcus Andersson från Göteborg byttes den traditionsenliga studentkortegen ut mot Trissskrap i TV4-studion och i sann göteborgsanda drog han fram några ordvitsar i direktsändning medan han skrapade fram 250 000 kronor till studentkassan.

Som den Göteborgare han är inledde 22-åriga Marcus Trissskrapet med en ordvits då TV4:s programledare frågade om hans färgglada skjorta med kossor på hade någon särskild mening.

– Ja dem är ju vana vid klöver och dem kanske kan hjälpa en med kosingarna så att säga, sa Marcus medan alla i studion brast ut i skratt.

När han sedan skrapade fram första rutan som visade 500 000 utbrast han nöjt;

-Jag fortsätter, det går ju så bra det här.

Programledaren konstaterade att den Trisskrapande Marcus likaväl kunde ha tagit jobbet som programledare.

– Ja men precis, du kan ju gå på semester, sa han till en skrattande programledare.

Vidare kunde Marcus konstatera att det var en bra lott med inga av den lägst garanterade summan 100 000 inför sista raden och på sista rutan stod det klart att det blev en kvarts miljon till arkitekturstuderande Marcus. Klasskompisarna på Chalmers hade följt TV-skrapet på en storskärm i en av undervisningssalarna och på studenternas högtid kunde Marcus konstatera att det blev ett rejält tillskott i studentkassan. Vinstpengarna skulle gå till att fylla en del hål som studentbidraget ej lyckats med samt lite upplevelser.

– Nån resa får man väl baka in och en ny duschslang, konstaterade han efter skrapet.

Studion delades på studenternas högtid bland annat av en studentkör och bakom kulisserna serenerades Marcus innan det var dags att skrapa fram vinsten i direktsänd TV och det var en glad student som senare lämnade med en kvarts miljon kronor på en Valborg han sent lär glömma.

 

Vid frågor, vänligen kontakta:

Johanna Alba, kommunikatör, Svenska Spel tel. 070-245 76 63