Strömsundsbo blev miljonär på Eurojackpot – förstod ingenting

Under fredagens Eurojackpotdragning fick Sverige tre nya miljonvinnare. En av vinstraderna var spelad online av en man i 20-årsåldern från Strömsund, som vann 4,3 miljoner. Han hade hunnit rättat sin rad när Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Liselotte Fondelius ringde för att gratulera, men kunde fortfarande inte ta till sig att han vunnit. Lyckoruset var total.

Vilken vinstutdelning fredagskvällens dragning genererade. Två rader fick 5 + 1 rätt och en rad prickade in fem rätt. Tittar vi lite närmare på de två högre vinsterna så blev vinstsumman 4,3 miljoner kronor vardera. En av de två raderna var inlämnad online i Strömsund med en insats på endast 50 kronor.

Det var en udda rad som gav en utdelning till Sverige denna fredagskväll.

– Raden är i högsta grad udda, alla huvudnummer OCH stjärnnummer är udda. Jag har nu nått vinnaren från Strömsund. En man i 20-års åldern. Ett riktigt härligt samtal. Jag drogs verkligen med i hans lyckorus, så pass att jag inte kom mig för att fråga om han hade någon strategi bakom raden, berättar Liselotte Fondelius med ett skratt.

– Han skulle ringa tillbaka till mig när han landat i vinsten, så får ställa frågan då. Men jag måste ändå dela med mig av det härliga samtalet.

”Såg de tre första numren prickas in – sen tappade jag det…”

Den unga mannen hade gått upp klockan tre på lördagsmorgonen för att hinna rasta hunden innan det var dags att åka till arbetet.

– Ja, jag vet inte vad jag ska säga. Jag gick ut med hunden innan jag skulle åka till jobbet. Tänkte att jag kunde rätta raden samtidigt. Men när jag gick där och såg att de tre första siffrorna prickades in tänkte jag; kul med någon hundring i vinst. Men när även de andra prickades in, då tappade jag allt! berättade vinnaren.

– Men det är ju hur sjukt som helst. 4,3 miljoner kronor! Jag ringde pappa och väckte honom klockan fem, han trodde inte en sekund på mig, skrattade mannen.

– Jag åkte till jobbet, men fick stämpla ut tidigt. Jag kunde inte tänka. När jag vaknade på söndagsmorgonen trodde jag att allt bara var en dröm, därför dubbelkollade jag raden.

Ett stjärnnummer från jackpoten

För att jackpoten ska falla ut behövs en vinstrad med 5 + 2 rätt. Strömsundsbon var ett stjärnnummer från jackpoten, men den var ikryssad på hans andra rad.

– Hade jag satt sjuan ihop med nian, då hade det blivit helt galet. Vet inte hur jag hade hanterat det.

Vinnaren berättade även att han troligen kommer att köpa ett hus lite längre fram och sedan lägga en större summa till pensionen.

– Pappa har i alla fall börjat förstå att jag vunnit. Mina kollegor tycker det är sjukt kul. Frågan är bara när jag förstår vad som hänt. Jag återkommer då, avslutade vinnaren med ett skratt.

– Ja, ni förstår vilket samtal det var. Det är dem här samtalen som gör jobbet till det bästa. Ett stort grattis ännu en gång till vinnaren, säger Liselotte Fondelius.

Vinnaren önskar vara anonym.

Rätt rad Eurojackpot, fredag 23 oktober 2020: 17 – 21 – 23 – 37 – 45

Stjärnnummer: 7 – 9

Det här är Eurojackpot:

  • Eurojackpot är ett europeiskt lottospel där bolag i 17 olika länder samarbetar.
  • Dragning sker varje fredag och man ska välja 5 av 50 nummer samt 2 Stjärnnummer av 10 möjliga. Spelet kostar 25 kronor per rad.
  • Vinst delas ut från 2 rätt + 1 rätt stjärnnummer. Högsta möjliga vinst är cirka 850 miljoner kronor (90 miljoner euro). Ensam vinnare på 5+2 rätt är garanterad minst 10 miljoner euro.
  • Högsta vinsten någonsin, cirka 870 miljoner, tillföll spelare i Tyskland i oktober 2016.