Trissvinnaren Tomas Nysten blev 250 000 kronor rikare

Storvinsten på Triss tar Tomas från Nora till Västindien

 

”Måste vägen till Curaçao gynga så?”, sjöng Povel Ramel i början av 1960-talet. Om den 45-årige Norabon Tomas Nysten ställer sig samma fråga återstår att se, men i februari bär det av till den västindiska ön tillsammans med familjen, en resa som blir möjlig tack vare hans Trissvinst i morse.

– Det här var riktigt roligt, konstaterade Tomas när han hade lämnat studion 250 000 kronor rikare. Han hade redan från början ställt in sig på de garanterade 100 000 kronorna, och han märkte inte ens att just det beloppet aldrig dök upp på lotten.

– Jag tänkte inte på det, jag bara skrapade, skrattade han.

I mitten av mars var familjen i Thailand på semester, och under en solig dag gick Tomas iväg och satte sig under ett parasoll för att skrapa några Trisslotter han hade i plånboken. De små vinsterna han fick tänkte han växla in när han kom hem, vilket han också gjorde på Pressbyrån på Drottninggatan i Örebro under en lunchpromenad. De nya lotterna fick dock ligga och växa till sig i plånboken några dagar innan han skrapade igen.

– Och då skrapade jag fram tre Tv-apparater, men det stod ju 60 kronor i dem, så då tänkte jag att jag går väl och växlar in dem.

Men efter att ha kontrollerat lite mer noggrant kunde han konstatera att vinsten var betydligt större.

– Men jag fattade först inte, erkände han skrattande.

Och sambon trodde inte heller sina ögon.

– Jag trodde att han drev med mig när han skickade en bild, så jag fick honom att skicka en bild på sig tillsammans med lotten för att jag skulle förstå att det verkligen var hans lott, berättade hon.

Första anledningen till att Tomas köpte Trisslotterna som tog honom till Nyhetsmorgon var att han och sambon var irriterade på banken som hade börjat ta ut en avgift för att växla in mynt, så då passade han på att köpa lotter i stället. Vanligtvis spelar han mest på Lotto och har en stående rad som han förnyar var femte vecka.

Nu ska Tomas och sambon fira vinsten genom att stanna några extra dagar i Stockholm.

– I kväll ska vi åka en guidad tur med en Amfibiebuss och i morgon ska vi till Grinda i skärgården, det blir trevligt i det fina sommarvädret!

Vid frågor, vänligen kontakta:

Magnus Fridell, Vinnarkommunikatör, Svenska Spel tel. 073-506 21 74