Under fredagens dragning på Eurojackpot prickade en svensk rad i 5 rätt och en vinst på närmare 1,3 miljoner kronor. Vinsten visade sig gå till fyra före detta arbetskollegor från Kävlinge som ger staden sin första miljonvinst för året.

Slumprad gjorde att 30-årig Märstabo vann årets högsta miljonvinst

Fredagens Eurojackpotdragning resulterade i att en svensk spelare lyckades få 5 + 1 rätt. Miljonraden var inlämnad hos Ica Kvantum i Märsta och vinstsumman slutade på hela 12,8 miljoner kronor. Vinsten blev årets högsta miljonvinst hittills.

En av sju rader i Europa med 5 + 1 rätt var inlämnad i Sverige. Vinstsumman blev hela 12 823 461 kronor. Ett spelkvitto med tio oberoende rader och en insats på 250 kronor, var inlämnade hos Ica Kvantum i Märsta.

Fredagens Eurojackpotdragning levererade den tredje miljonvinsten på turspelet till Sverige. Dessutom blev den högsta miljonvinsten hittills i år.

– Eurojackpot fortsätter att leverera miljonvinster till Sverige. Vilken härlig start på året med den högsta vinsten hittills, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Liselotte Fondelius.

Ägaren till vinstraden är en man i 30 årsåldern, från Märsta.

– Det var en minst sagt en chockad man som svarade och blev ett samtal med mycket skratt men även många tankar, säger vinnarkommunikatören.

Ett nytt kapitel i livet

Mannen brukar förnya sina rader inför varje fredag, som grundades på slumpmässiga nummer. Chocken som kom när han rättade sina rader sent på fredagen var obeskrivlig.

– När resultatet kom upp tappade jag nästan andan. Jag började hyperventilera, berättade mannen och fortsatte,

– Jag loggade ut och in flera gånger för att vara säker på att det stämde. Men sh*t, detta går inte att förstå.

Vinnaren berättade att ett nytt kapitel i hans liv börjar nu i och med vinsten. Förutom att det blir en trygghet ekonomiskt för framtiden, kommer drömmar som att köpa lägenhet och körkort förverkligas.

– Det här är ju lika härligt som det är läskigt, avslutade mannen med ett skratt.

Vinnaren önskar vara anonym.

Rätt rad Eurojackpot, fredag 15 januari 2021: 10 – 19 – 32 – 36 – 46

Stjärnnummer: 4 – 6

Det här är Eurojackpot:

  • Eurojackpot är ett europeiskt lottospel där bolag i 18 olika länder samarbetar.
  • Dragning sker varje fredag och man ska välja 5 av 50 nummer samt 2 Stjärnnummer av 10 möjliga. Spelet kostar 25 kronor per rad.
  • Vinst delas ut från 2 rätt + 1 rätt stjärnnummer. Högsta möjliga vinst är cirka 960 miljoner kronor (90 miljoner euro). Ensam vinnare på 5+2 rätt är garanterad minst 10 miljoner euro.