Kollegor från Åkersberga delar miljonvinst på Eurojackpot

Fredagens dragning på Eurojackpot gav två svenska rader 5 rätt och en utdelning på drygt 1,2 miljoner kronor vardera. En av vinsterna visade sig gå till en familjefar från Åkersberga som delar glädjen med sin kollega. Men innan den kom trodde han att vinsten var en bugg.

Den medelålders Åkersbergabon rättade sina fyra slumpade rader till frukosten på lördagsmorgonen. När han såg att en av raderna prickat in fem av de dragna bollarna och därmed vunnit 1 260 875 kronor trodde han chockat att det var en bugg i systemet. Det var först när hans fru, som lovade att hon inte skulle skrika, fick titta på raderna som de kunde konstatera att de blivit miljonärer.

─ Hon trodde först att jag ropade för att det var en stor spindel. Det är jättekul och helt sjukt, sa mannen när han gratulerades av Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör.

Dubbel vinstglädje

Mannen har spelet tillsammans med en arbetskollega. Direkt efter upptäckten väntade därför ett samtal till honom för att berätta den glada nyheten. Även han och hans familj fick en glädjechock.

─ Hans fru sa till och med att hon älskar mig haha, sa mannen skämtsamt.

De har spelat olika slumpade rader på Eurojackpot varje vecka i flera år. För några år sedan prickade de in 4+1 rätt vilket gav drygt 17 000 kronor. Men trots den relativt stora vinsten då blev det en betydligt större avkastning under fredagskvällen på spelet som var inlämnat online för 100 kronor.

Pengar till nytta och nöje

Trots chocken hann mannen komma fram till att vinsten kommer användas till såväl nytta som nöje. Han och familjen vill resa lite mer framöver samtidigt som de har ett hus som en del kommer gå till.

─ Det här kommer göra vardagen lättare samtidigt som man kan göra mer av det man tidigare skjutit på. Men vi kommer hålla lite i pengarna för att känna att man är miljonär, sa den glada mannen.

Kollegans del av vinsten kommer mycket lägligt. Han kommer använda pengarna till hans hus då de haft lite problem senaste tiden som behöver åtgärdas.

─ Det här är fantastiskt! Det är lördag, sol och vi har vunnit mycket pengar, avslutade den lyckliga vinnaren som nu kommer fira vinsten med bubbel och en extra härlig helg.

Miljonvinst var ingen bugg

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Natalie Wallin drogs med i vinstglädjen.

─ Vilken härlig lördagsmorgon att upptäcka att miljonvinsten inte var en bugg utan på riktigt. Det blir en perfekt avslutning på sommaren för mannen och hans kollega. Delad glädje är dubbel glädje, avslutar vinnarkommunikatören.

Vinnarna önskar vara anonyma.

Rätt rad Eurojackpot 14 augusti 2020:  9 ─ 20 ─ 27 ─ 35 ─ 48

Stjärnnummer: 5 ─ 9

Det här är Eurojackpot:

  • Eurojackpot är ett europeiskt lottospel där bolag i 18 olika länder samarbetar.
  • Dragning sker varje fredag och man ska välja 5 av 50 nummer samt 2 Stjärnnummer av 10 möjliga. Spelet kostar 25 kronor per rad.
  • Vinst delas ut från 2 rätt + 1 rätt stjärnnummer. Högsta möjliga vinst är cirka 960 miljoner kronor (90 miljoner euro). Ensam vinnare på 5+2 rätt är garanterad minst 10 miljoner euro.
  • I Sverige har vi haft tre jackpotutfall, 2018 på 257 miljoner, 2019 på 561 miljoner och 2020 på 141 miljoner.
  • Högsta vinsten till en enskild rad, cirka 968 miljoner, landade i Finland i augusti 2019.