Storvinst när Eivor från Mariestad skrapade Triss i Tv4

Eivor Johansson från Mariestad skrapade i morse fram 10 000 kronor i 10 år, totalt 1,2 miljoner kronor, på Triss i Tv4:s Nyhetsmorgon. Ett ordentligt tillskott i plånboken för 83-åringen som nu ska köpa sig skönare sömn.

Det var i slutet av mars, när Eivor fyllde år, som hon fick en Trisslott av sin syster. 60 kronor skrapade hon fram, men efter att ha kontrollerat lotten lite mer noggrant upptäckte hon att det också var tre klöversymboler. Därmed blev vinsten betydligt större.

I morse var det så dags för Eivor att skrapa Triss i Tv. Efter att först ha skrapat fram antal år och sedan belopp stod det klart att den tidigare hemmafrun de kommande tio åren kommer att få 10 000 skattefria kronor extra på kontot varje månad.

– Det är ju jättebra det här, sen lever jag inte längre, skojade Eivor.

Och pengarna kommer väl till pass. Pensionen är inte särskilt hög, så tillskottet blir ordentligt och det finns alltid hål att fylla. Först ska hon försöka förbättra sin sömn.

– Jag ska köpa mig en ny säng, för den håller på att ge sig. Sen får man se vad det blir mer, berättade hon.

Två av Eivors söner var med i studion, och precis som deras mamma var de kolugna under skrapet.

– Vi har inga nerver i släkten, konstaterade Eivor.

Nu ska hon fira med en ordentlig brakmiddag för familjen och syskonen som hon fick lotten av. Men först ska hon äta falukorv i kväll.

– Och det är sista gången du äter det, skrattade sönerna.

Lotten som tog Eivor till Tv4-studion var köpt på Ica Oxen i Mariestad.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Magnus Fridell, Vinnarkommunikatör, Svenska Spel tel. 073-506 21 74