Trissvinnaren Jan Blom

Storvinst för Borlängebon Jan som skrapade Triss för pappans räkning

Borlängebon Jan Blom gästade i morse Nyhetsmorgon i Tv4 där han för sin fars räkning skrapade fram 100 000 kronor på Triss.

I ungefär två månader han Jan Blom, 53-årig busschaufför från Borlänge, väntat på att få komma till Stockholm och skrapa Triss. I morse var det så dags, och han skrapade för sin fars räkning som inte hade möjlighet att vara på plats.

– Pappa var väldigt glad när han skrapade fram sina Tv-rutor, och både jag och syrran blev ju lite chockade när han talade om för oss att han vunnit, berättade Jan som har en gammal kollega som för många år sedan också var i Tv och skrapade Triss.

Precis innan skrapet hade programledarna en diskussion med Jan om hur han ville bli tilltalad, och när sändningen drog igång efter reklampausen hade de ett svar:

– Det blir inte Janne. Han är döpt till Jan och vill bli kallad Jan, förklarade den kvinnliga programledaren för sin manliga dito.

När Jan Blom började skrapa var det många höga belopp som dök upp på lotten, men på sista raden stod det klart att det blev 100 000 skattefria kronor till Jans pappa Ulf.

– Och det har han gjort sig förtjänt av, många gånger om, konstaterade Jan.

Vad Ulf ska använda pengarna till är inget som de har pratat så mycket om än, berättade Jan. Men ett stort intresse både för honom och för pappa Ulf är veteranbilar. Ulf är pensionerad bilmekaniker och Jan själv fick sin första Volvo PV av sin pappa som tioåring, en bil han har kvar än i dag. Dessutom har Jan en Volvo Droska 1954-års modell, och i kväll ska han på en veteranbilsträff hemma i Borlänge.

– Det är en bra träff som är andra tisdagen varje månad, och det är inget arrangemang runt omkring, utan man har med sig kaffe och fika och går runt och snackar. Det brukar vara hundratals bilar, och alla känner alla.

Jan Blom är den tredje Tv-Trissvinnaren från Dalarna hittills i år och redan på fredag är det dags igen då en Malungsbo ska skrapa.

Vid frågor, vänligen kontakta:
Magnus Fridell, Vinnarkommunikatör, Svenska Spel tel. 073-506 21 74