Två nya miljonvinster på Lotto, varav den ena gick till en stockholmare som faktiskt vunnit tidigare.

Stockholmsman vann tre miljoner på Lotto – ”Ibland händer det!”

Sverige fick två nya miljonvinnare i lördags då två inlämnade rader hade med samtliga sju dragna nummer på Lotto 1. Den enda av vinnarna var en man i 50-årsåldern från Stockholm som vrålade ordentligt i samband med morgonkaffet när han rättade sina rader.
– Ibland händer det, konstaterade han glatt för Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör, stavhopperskan Angelica Bengtsson.

Stockholmsmannen brukar spela Lotto lite då och då och hade så sent som i torsdags förlängt ett femveckors-spel med tre rader som han låtit datorn slumpa fram. Redan på lördagskvällen fick han ett mejl om att han kunde gå in och rätta, men det var först till morgonkaffet på söndagen som han tog sig för att logga in på sitt spelkonto för att se hur det hade gått. Och att det hade gått bra rådde det inga tvivel om.

Mannens hustru trodde att han skojade, så hon kom över till arbetsrummet och konstaterade till sin förtjusning att det var sant. Visst hade de vunnit 3 017 567 kr.

– Man har ju alltid tänkt att man ska få ett samtal från er när det regnar ute, men nu är det solsken, i och för sig coronatider, men det är härligt att få ett sådant här besked, skrattade mannen som avslöjade att det inte var första gången som han vann på Lotto.

– För omkring fem år sedan brukade jag gå förbi ett spelställe där det var en tjej som brukade lägga minisystem, sådana där billiga, och jag brukade köpa de andelar som var kvar på lördagskvällarna. En gång åkte jag på tjänsteresa i fem veckor och när jag kom hem hade de fått sju rätt på Lotto 2, och då vann jag 60-70 000 kronor per andel.

– Den som inte spelar kan aldrig vinna, eller hur?

”Det här kan jag vänja mig vid”
Angelica Bengtsson, som nu gjorde sin andra vecka som vinnarkommunikatör, gläds mycket med vinnaren.

– Tänk att vinna över tre miljoner kronor på Lotto, och vilken chock det måste varit när han med kaffekoppen i handen rättade sina rader. Återigen var det ett riktigt roligt samtal som var väldigt annorlunda från vinstsamtalet jag ringde förra veckan. Men det är som mina kollegor säger, alla samtal och alla vinnare är unika. En sak har de dock gemensamt, och det är en otrolig glädje som verkligen smittar av sig. Att ringa och förmedla miljonvinster kan jag verkligen vänja mig vid, säger hon glatt.

Miljonvinnaren i Stockholm önskar vara anonym.

Rätt rad Lotto 1 lördag 13 juni 2019: 2 13 14 17 25 29 31
Tilläggsnummer: 11 23 28 32