Stavhoppsstjärnan söker vinnarna till årets tredje största Lottovinst – spelades i Borås

Lördagskvällens Lottodragning resulterade i en mångmiljonvinst på Lotto 1. Sju rätt gav hela 11 974 725 kronor, årets tredje största Lottovinst. Vinstspelet är ett andelsspel med totalt 10 andelar spelat hos Ica Supermarket Knalleland i Borås. Svenska Spels vinnarkommunikatör, stavhopperskan Angelica Bengtsson, söker nu andelsvinnarna.

Efter tre dragningar utan miljonvinst på Lotto 1 var det i kväll en ordentlig propp sig gick ur då sju rätt gav nästan 12 miljoner kronor. Vinsten är den tredje största Lottovinsten i år, om man bortser från de tre Drömvinster som föll ut under våren.

– Härligt med en riktigt stor vinst nu när högsommarvärmen är tillbaka. Uppenbarligen är det inte bara vädret som har prickat in ett riktigt högtryck över Sverige, säger Angelica Bengtsson.

Nytt pers
Vinsten är också den största som stavhopperskan, som sommarjobbar som vinnarkommunikatör på Svenska Spel, delar ut.

– Här om dagen testade jag på personligt rekord i Göteborg, nu prickade jag in det i Borås istället, säger Angelica Bengtsson och syftar på att hon i torsdags hade bra försök på svenska rekordhöjden 4.84.

– Då gick det inte hela vägen, men i kväll slog jag ett annat pers med råge. Kul också att det är så många som får dela på vinsten.

Vinstspelet är nämligen ett andelsspel med totalt tio andelar där varje andel blev värd 1 201 917 kronor.

Nu väntar en spännande jakt på vinnarna. Mer information om vinsten kommer när de som köpt andelarna är kontaktade

Rätt rad Lotto 1 lördag 8 augusti: 2 4 7 13 23 24 25
Tilläggsnummer: 1 10 16 20