Småländska missade 164 miljoner med ett nummer – blev ändå miljonär

I fredags prickade sju vinnare runt om i Europa in 5 + 1 rätt på Eurojackpot och en av dessa rader lämnades in på Börjes Varuhus i Tingsryd. Den rätta raden värderades till dryga 8,9 miljoner men kvinnan från Tingsryd var ett nummer ifrån smått otroliga 164 miljoner kronor.

Chansen på rekordvinsten till trots, så var det en mycket chockad och glad Tingsrydsbo som vinnarambassadören Pierre Jonsson fick tag på under söndagen.

– Det är inte sant!? Tur att jag satte mig ner innan du berättade för mig hur stor vinsten var, annars hade jag nog svimmat. Så nervös blev jag. Nu börjar jag gråta också.

Totalvinsten på 8 989 660 kronor var något av en rekordvinst i sig då det är den största Eurojackpotvinsten hittills under 2017 samt den sjunde största vinsten i Sverige totalt. När den uppspelta vinnaren fick höra hur snuddande nära hon var att vinna 164 miljoner kronor möttes vinnarambassadören Pierre Jonsson först av tystnad på andra sidan luren.

– Men säger du att hade jag inte bara fått in Stjärnnummer 8 utan även haft nummer 6 istället för femman, skulle vinsten blivit ca 164 miljoner? Oj, nu blir jag genomsvettig…! Men jag är så nöjd med min vinst, herregud!

Den vinnande småländskan har spelat på Stryktipset och Eurojackpot under flera år och den vinnande raden, med en insats på 25 kronor, var ihopsatt av födelsedagar inom familjen. Vart vinstpengarna skulle gå var redan någorlunda klart och kvinnans man har en present att vänta, trots att han aldrig trodde hon skulle vinna något.

– Nu kan min man få en ny bil som han tjatat om ett tag, även fast han hela tiden talat om att det inte kommer bli någon vinst. ”det är bara pengarna i sjön…” som han säger. Dessutom kan vi titta på en husbil, resa med närmaste familjen, betala av lån och ändå ha pengar på banken som säkrar upp pensionen. Det här är som sagt inte klokt, men jag är så glad.

Den nyblivna miljonvinnaren i Tingsryd önskar vara anonym.

 

 

Den rätta miljonraden på Eurojackpot, samt ett Stjärnnummer – fredag 24/2-17: 1-7-13-19-20 + 8

 

Vid frågor, vänligen kontakta:

Pierre Jonsson, vinnarambassadör, Svenska Spel tel. 070-663 85 85