Äntligen fick Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel, kontakt med den man som vann 7,9 miljoner på Eurojackpot i fredags.

Släkttrio i Vänersborg spelade hem miljonvinst på Lotto

I samband med onsdagens Lottodragning stod det klart att en av de två vinnande raderna på Lotto 1 var inlämnad på ICA Kvantum i Vänersborg. Miljonraden på 1 742 063 kronor, fanns med på ett spelkvitto där man satsat totalt 46 kronor. Kvittot innehöll sex Lottorader samt en tia på Joker.

Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson, fick sent på torsdagskvällen kontakt med den man som lämnat in miljonraden på Lotto. En man som inte visste om miljonvinsten och därför var lite skeptisk till grattissamtalet:

– Hallå! Svenska Spel, vad är det du vill sälja på mig nu? Jag har redan tillräckligt med Lottorader, så det är ingen idé att vi pratar vidare om det, inledde han samtalet och berättade att han ännu inte rättat Lottoraderna som han lämnat in till onsdagens dragning.

– Jag brukar inte rätta utan gör det när raderna ska förnyas i butiken, berättade den fortfarande skeptiske vinnaren.

Men efter ett litet tag gick det upp för honom att det var allt annat än en försäljare han pratade med.

– Vad är det du säger, är det sju rätt på en av raderna? Du menar inte att det är en miljonvinst? Sju rätt och 1,7 miljoner i vinst, nu tuppar jag av! Du får prata lite mer med mig så jag förstår att detta är på riktigt.

Den lycklige vinnaren har spelat Lotto tillsammans med två släktingar i 25 år, och äntligen blev det en storvinst.

– En gång vann vi 7 000 kronor och det var ju galet mycket tyckte vi då, men det här slår förstås allt. Vad ska de andra tro när jag ringer och berättar, skrattade han och berättade att det nu kommer bli ett ordentligt kalas om några veckor.

– Nu kan vi ställa till med ett rejält kalas och fira detta till påsk. Tala om Glad Påsk, haha!

Den nyblivna miljontrion i Vänersborg önskar vara anonyma.

Rätt rad Lotto 1 – onsdag 29/3-17: 5-7-10-27-30-31-33

För mer information, vänligen kontakta:

Pierre Jonsson, Vinnarambassadör Svenska Spel, 070-663 85 85
eller
Magnus Fridell, Kommunikatör Svenska Spel, 073-506 21 74