Skrapa fram en Tesla på Triss

Med Triss, Sveriges mest sålda skraplott, lanserar Svenska Spel Tur sin första varuvinst. Vinsten blir Tesla Model 3 Long Range, en av Sveriges mest sålda elbilar. Utöver varuvinsten följer lotten vinstplanen för Triss, vilket innebär TV- och Klövervinst med en toppvinst på 30 miljoner. Lotten kostar 40 kronor och lanseras vecka 32 i butik och online.

– Det är enormt spännande att lansera vår första varuvinst med bilar från Tesla, ett av världens starkaste varumärken. Bilarna är en fantastisk produkt som väcker både habegär och engagemang hos våra kunder. Det blir en spännande nyhet för våra Trisskunder som nu plötsligt kan bli Teslaägare, berättar Anna Romboli Affärsområdeschef Svenska Spel Tur.

Triss Bilvett och Tesla-etikett
En Tesla är en drömbil för många. Den skiljer sig även från mängden i allt från körupplevelse till unika funktioner och prestanda. Som del av marknadsföringen listar därför Triss användbara tips till plötsligt nyblivna Tesla-ägare. Tipsen finns här 

Köpa bil står högt på önskelistan hos svenska folket
– Det finns en anledning att det är just en bil som är vår första varuvinst. Vi gör regelbundna undersökningar där svenska folket berättar vad de skulle göra med en miljonvinst. Köpa ny bil hamnar högt på listan, före att skänka pengar till välgörande ändamål men efter att gå ner i arbetstid, fortsätter Anna Romboli.

Fakta om undersökningen Svenska folket och högvinster (2020)

Undersökningen genomfördes i januari 2020 med Norstats guldpanel, där 700 respondenter mellan 18-75 år frågades vad de skulle göra om de vann 5 miljoner kronor. Här kommer topp-10:

 1. Betala av lånen
 2. Resor
 3. Investera i värdepapper
 4. Köpa ny bostad/bostäder
 5. Skänka pengar till släkt/vänner
 6. Gå ner i arbetstid
 7. Köpa ny bil/bilar
 8. Skänka pengar till välgörenhet
 9. Annat
 10. Köpa ny inredning till hemmet

Fakta om Triss med vinster från Tesla

 • Pris: 40 kronor
 • Antal varuvinster: 16 Tesla Model 3 Long Range
 • Min/Maxvinst: 40 kronor/100 000 kronor i månaden i 25 år
 • Vinsttäthet: 1:4,49
 • Antal skrapfält: 12

Fakta om Triss
Triss lanserades år 1986 och med 60 000 framskrapade vinster varje dag och med 3 skrapade lotter i sekunden, dygnet runt, året runt är det Sveriges mest sålda och populära skraplott. Varje dag delas 4 miljoner kronor ut i vinster och årligen bli cirka 100 miljonärer på Triss.

4 Kommentarer
  • Magnus Fridell
   Magnus Fridell says:

   Hej Anders,
   Tack för påpekandet! Länken är nu ändrad.

   Med vänliga hälsningar,
   Magnus Fridell, Projektledare PR och Webb

 1. Beatrice
  Beatrice says:

  Hej!
  Jag har en fråga kring marknadsföringen av lotten, då Teslas ägare Elon Musk själv har gått ut med att inga pengar skall läggas på marknadsföring av bilarna utan dessa pengar skall gå till utveckling av bilarna. Så undrar jag om Tesla Sverige har sålt bilarna till er på Svenska Spel med vetskapen om att bilarna skall användas i ett överväldigande marknadsföringssyfte i er tv-reklam då det strider emot deras grund som företag. Förstår marknadsföringsvärdet av en sån här bil med ett av världens starkaste varumärken men skall man som spelföretag ”pusha” för spel och konsumtion genom ett sådant starkt varumärke? Detta har kommit upp i en diskussion och ingen hade ett konkret svar, därav min fråga!

  • Svenska Spels pressjour
   Svenska Spels pressjour says:

   Tack för din fråga och inblick i en spännande diskussion. All marknadsföring för BilTriss ansvarar Svenska Spel för och vi vill givetvis lyfta de mest attraktiva vinsterna i vår marknadsföring. Men vi kan inte svara för Teslas räkning då din fråga handlar om hur de resonerar här. Så vi får be dig vända dig direkt till Tesla.
   Med vänliga hälsningar
   Svenska Spels pressjour

Kommentering är stängd.