Det blev tre nya miljonvinster på Lotto efter kvällens dragning.

Sena beslutet gav Lundamannen Skånes 20:e miljonvinst i år

Efter en lång sovmorgon slog mannen från Lund i morse igång datorn för att rätta de spel som han lagt i går, och det var en rejäl chock han fick när han såg resultatet. Alla rätt på Lotto 2 inbringade 1 997 774 kronor och därmed fick Lundabon Skånes 20:e miljonvinst i år.

– Vi sov rätt länge i morse, jag och min sambo, så jag hade inte någon koll på att det gått ut en miljonvinst på Lotto 2. Och när jag slog på datorn för att rätta mina spel blev jag helt stum. Nu väntar jag bara på att vakna upp, sa den lycklige mannen när Svenska Spels vinnarkommunikatör Magnus Fridell fick tag på honom på söndagseftermiddagen.

Och att det blev en vinst var en stor slump. Han berättade att han ibland drömmer om siffror. Nu senast drömde han om nummer 19, så han spelade ett antal spel med jokerrader som slutade på nummer 19. När han egentligen skulle stänga ner datorn tog han ett sent beslut.

– Då bestämde jag mig för att slänga in en Huxflux-rad på Lotto också, men jag såg inte raden så jag hade ingen som helst aning om det här, skrattade mannen som är en ganska van spelare, men som inte kommit i närheten av sådana här vinstsummor tidigare.

När han såg beskedet var han tvungen att stänga av datorn och gå in på Text-Tv för att kontrollera raden en gång till, och det dröjde nästan en timme innan han vågade berätta för sin sambo. Hon kommer nu få ta del av vinsten.

– Jag har en deal med min bror att när vi kommer upp på sådana här vinstsummor så ska vi dela med oss av tio procent. Det ska jag göra till min sambo också.

Vinsten betyder väldigt mycket för mannen.

– Vissa saker kan man uppleva nu som man drömt om. Det blir bland annat ett antal resor, sen får vi se. Jag måste smälta det här nu.

– Stort tack för att du ringde, jag är väldigt glad!

Miljonvinnaren från Lund önskar vara anonym.

Rätt rad på Lotto 2 lördag 13 maj 2017: 2 9 14 17 20 24 31

Tilläggsnummer: 3 7 18 33

Vid frågor, vänligen kontakta:

Pierre Jonsson, Vinnarambassadör, Svenska Spel tel. 070-663 85 85
eller
Magnus Fridell, Vinnarkommunikatör, Svenska Spel tel. 073-506 21 74