Sålde delar av Eurojackpotraden på fest – vann 1,4 miljoner kronor

Fredagens Eurojackpotdragning levererade två miljonvinster till Sverige. När Svenska Spels vinnarkommunikatör Victor Kalda fick tag på den ena vinnaren från Lund uppdagades en osannolik historia. Vinnaren, en man, i 60-årsåldern hemmahörande i Lund var på fest under fredagen. Väl på festen sålde han ut tre fjärdedelar av sina Eurojackpotkupong.

– Ja, jag började prata om Eurojackpot. Då blev det lite intresse kring min rad så jag sålde ut en del till min pappa och varsin andel till mina två farbröder. Jag tänkte inte så mycket mer på det. Sen när jag kom hem från festen gick jag in på text-tv. Jag kollade min rad halva natten innan jag kunde ta in att vad som hänt.

Mannen kunde på morgonen gratulera sina familjemedlemmar till drygt 350 000 kronor var i vinst till. Mannen hade spelat ett system med insats på 150 kronor vilket gav en vinst på totalt 1 426 562 kronor.

– På morgonen ringde jag runt och tro att de blev glada. Det känns fantastiskt att kunna dela detta med personer jag älskar. De var väldigt glada att de hängt på min rad kan jag säga.

För mannen som lämnat in Eurojackpotraden kunde inte vinsten komma lägligare.

– Jag och min fru har precis köpt ett nytt hus. Så nu har vi bestämt att vi ska bygga ett uterum för en del av pengarna.

Vinnarkvartetten önskar vara anonyma.

Rätta raden Eurojackpot fredag 26/5 2017: 3 – 11 – 13 – 15 – 23

Vid frågor, vänligen kontakta: Pierre Jonsson, vinnarambassadör Svenska Spel, 070-663 85 85

Victor Kalda, vinnarkommunikatör Svenska Spel, 076-1296284