Roger från Arboga skrapade fram 1,8 miljoner kronor på Triss

På lördagsmorgonen var det dags för Roger Bertilsson, 49 år från Arboga att besöka TV4 Nyhetsmorgon för att skrapa Triss månadsklöver. 1,8 miljoner kronor blev det för Roger som arbetar med ytbehandling när han inte skrapar Triss i Tv.

Mycket av Rogers fritid går åt barnens olika intressen, en son spelar musik, en son spelar golf och den tredje sonen håller på med motocross. Det var i mars som Roger skulle köpa lunch och han handlade spontant en Trisslott.

– Jag blev så chockad när jag såg att det var tre klöver på Trisslotten att jag inte ens kunde läsa texten på baksidan av Trisslotten. Jag var tvungen att ringa min sambo som fick köpa en till Trisslott för att kunna läsa texten på baksidan och kunde då förklara för mig hur jag skulle gå tillväga, berättade Roger innan Tv-sändningen.

Roger började med att skrapa antalet år vilket blev 10 år. Efter en kort paus skrapade han sen fram 15.000 kronor i månaden, 1 800 000 kronor över 10 år alltså. Den normalt mycket pratsamma Roger höll sig helt lugn under Tv-sändningen.

– Jag var helt fokuserad och kände mig nästan paralyserad, att jag går ut med 600.000 kronor mer än jag var garanterad är jag mycket glad över, så kul!, sa Roger med ett stort leende efter Tv-sändningen

Roger hade inte berättat för många att han skulle vara med i Tv och skrapa Triss speciellt inte sin chef.

– Ne man är ju rädd att man inte får någon löneförhöjning nu, sa Roger med ett skratt

För Roger som fyller 50 senare i år väntar en resa till troligtvis Island som födelsedagspresent och firande. Trisslotten som tog honom till Nyhetsmorgon och 1,8 miljoner skattefria kronor köpte Roger på Ica Vilstahallen i Arboga.

Vid frågor, vänligen kontakta: Victor Kalda, Kommunikatör Svenska Spel, 076-1296284