Pensionerad fabriksarbetare blev miljonär genom Andra Chansen

Under lördagen var det premiär för Andra Chansen där Lottospelare hade möjligheten att vinna en miljon kronor vid sidan av den ordinarie Lottodragningen. En av de femton miljonvinnarna var en pensionerad fabriksarbetare från Alingsåstrakten som överraskades med beskedet.

I samband med lördagens Lottodragning introducerades det nya spelet Andra Chansen. Där hade Lottospelare som lämnat in rader mellan 26 juni och 28 december chansen att vinna en miljon kronor. Dragningen resulterade i femton miljonvinnare från Kiruna i norr till Malmö i söder.

En av de nyblivna spelmiljonärerna var en man i 80-årsåldern från Alingsåstrakten. När Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör ringde upp för att ge honom beskedet var hans reaktion till en början avvaktande.

– Man är ju lite skeptisk, förklarade mannen.

Såg Lottosändningen – anade inget

Men efter att han fått förklarat för sig vad Andra Chansen handlade om så var mannen beredd att lyssna vidare.

– Jag spelar Lotto varje vecka och tittade på lördagens dragning lite hastigt, men hann inte uppfatta att det var någon vinst här, fortsatte mannen.

Då han fått klart för sig att samtalet verkligen kom från Svenska Spel och att han faktiskt vunnit en miljon kronor blev samtalet mer uppsluppet.

– Eftersom jag är pensionär så är inkomsten inte så stor, den här vinsten kommer verkligen till pass, sa mannen i 80-årsåldern som tidigare varit fabriksarbetare.

– Min fru står här bredvid som ett stort frågetecken, la han till med ett skratt.

Skålade i champagne

Vad vinsten på en miljon kronor skulle kunna användas till hade Alingsåsbon inte landat i, men en sak var säker:

– Nu ska jag och min fru fira med ett glas champagne, avslutade vinnaren.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe var den som fick överlämna det trevliga beskedet till mannen i 80-årsåldern.

– Wow, vilken avslutning på året för mannen och hans fru! Det är inte så konstigt att vinnaren var något skeptisk inledningsvis. Att få ett miljonvinstbesked över telefon är inget man väntar sig i första taget. Vinsten behöver troligen sjunka in lite innan paret kan börja greppa det hela, säger han.

Vinnaren och hans fru önskar vara anonyma.

Så fungerar Andra chansen:

 • Andra Chansen-dragningen görs två gånger om året, en gång vid jul och en gång vid midsommar. Första dragningen 28 december ger dig en miljonchans för varje Lottorad du spelat.
 • Varje Lottorad på Lotto 1 & 2 ger en andra chans att bli miljonär, förutsatt att du spelar med Joker. Varje rad du samlar under ett halvår, oavsett vinst eller förlust, ger dig en chans i Andra Chansen-dragningen.
 • Exempel: Du spelar två rader Lotto med Joker en lördag och deltar i både Lotto 1 & 2. Då har du samlat fyra chanser till Andra Chansen-dragningen.
 • Nästa Andra Chansen-dragning sker till midsommar, lördag den 20 juni.
2 Kommentarer
 1. Ingrid Gustafsson
  Ingrid Gustafsson says:

  Hej! Vi såg den nya dragningen av Lotto i lördags 20191228 och blev inte jätteförtjusta i det nya. Saknade att kunna se hur många som spelat, och även att kunna se hur rätta antalet rader minskade för varje siffra som drogs.
  Vi saknade även de som hade chans på Jokernumret, sedan att renovera studion när vi ska kämpa för att spar på våra resurser i hela samhället kan verka onödigt då det inte såg nerslitet ut, isåfall kunde man gjort som man får göra hemma måla och tapetsera om. ALLA i världen ska hjälpas åt i vår jakt på en värld som kan få finnas i framtiden. Gott Nytt År önskar Ingrid

  • Martin Ridderstolpe
   Martin Ridderstolpe says:

   Hej Ingrid! Tack för dina synpunkter, skicka dem gärna till e-postadressen lotto@tv4.se. Där samlar vi in alla tankar om den nya dragningen. God fortsättning på det nya året! Vänliga hälsningar, Martin Ridderstolpe

Kommentering är stängd.