Ovetande Örebromamma Lottomiljonär i två veckor

Lördagen den 25 februari fick en rad med sju rätt på Lotto 2 vinstvärdet 2 115 267 kronor men Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson har febrilt sökt den kvinnan som lämnade in miljonraden utan framgång sedan dess. Det dröjde lite mer än två veckor tills kvinnan upptäckte sin storvinst och hörde av sig aningen chockad.

På tisdagen den 14 mars, lite mer än två veckor efter vinstdragningen, hörde en något chockad kvinna i 50-årsåldern av sig till vinnarambassadören Pierre Jonsson då hon tidigare försökt att förnya Lottoraden och då upptäckt sin miljonvinst.

– Det här känns helt overkligt! Du har tydligen sökt mig, men haft fel mobilnummer. Jag har inte vetat om den här vinsten, men nu när det var dags att förnya mina rader igår kväll, blev det stopp i spelterminalen. Då trodde jag det handlade om en storvinst på minst 20 000 kronor.

Det blev lite förvirring och uppståndelse i butiken när kvinnan förstod att hon i lite mer än två veckor varit ovetande om en vinst på drygt 2,1 miljoner kronor.

– Jag kan säga att det blev lite rörigt med mathandlingen efter det beskedet. Nu när det står klart att vi talar om 2,1 miljoner är hela familjen i någon slags chock. Men vi firade med tårta, haha!

Kvinnan är en van Lottospelare och vinstraden, som var inlämnad på Maxi ICA Stormarknad vid Universitetet, var speciell av många orsaker.

– Jag har lämnat in Lotto i minst 20 år och spelat ett par rader som min mor alltid lämnade in. Det känns helt jättehärligt att just en av hennes rader gör att vår familj vinner miljoner.

För Örebrobon och hennes familj väntar nu en extra guldkant i vardagen och lite resor.

– Det här gör att vi kan sätta extra guldkant på tillvaron, äta ute oftare, genomföra saker som inte blivit av och resa till ställen där vi inte varit. Vi har talat om Italien, vilket skulle vara härligt. Men först måste vi få in vinstpengarna på kontot och sedan sätta oss ner med rolig planering.

Den nyblivna miljonmamman i Örebro, som är i 50-årsåldern, önskar vara anonym.

Rätt rad Lotto 2 – lördag 25/2-17: 1-2-4-6-13-21-31

 

Vid frågor, vänligen kontakta:

Pierre Jonsson, vinnarambassadör, Svenska Spel tel. 070-663 85 85