Äntligen fick Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel, kontakt med den man som vann 7,9 miljoner på Eurojackpot i fredags.

Överrumplad Eskilstunabo fick miljonbesked under Eurovision

Ett Kenospel för totalt tio kronor fanns med i den ”Lördagsgodispåse” som en Eskilstunabo köpt på Coop Konsum i Torshälla inför helgen. Efter lördagens dragning stod det klart att den rad på Kenonivå 10 som fanns med i paketspelet satt med full pott. Den satsade tian förvaltades 100 000 gånger om, vilket betydde en vinst på miljonen.

Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson nådde den pensionerade mannen som lämnat in miljonspelet när denne satt och tittade på Eurovision Song Contest. Han hade inte en aning om att han vunnit en miljon tidigare under kvällen:

– Hej, ja just det rätta mina rader har jag glömt! Nu sitter jag och tittar på Eurovison, men vad ville du då, undrade mannen som när han fick miljonbeskedet inte trodde sina öron.

–  Nej! Nej! Nej! Har jag vunnit en miljon på Keno? Nu får jag gåshud och vet inte vad man ska säga. Det är helt underbart och bara något som andra vinner. Man har undrat många gånger hur miljonvinnare känner och vilka de är. Nu sitter man här i ett trevligt samtal med dig och är själv vinnare.

Beskedet kom som en chock, och många frågor dök upp i miljonmannens huvud.

– Det här är så otroligt och samtidigt jätteskoj. Hur ska det bli nu? Jag måste försöka landa i detta genom att rätta raden och musiktävlingen i TV får rulla i bakgrunden. Det är inte lika intressant just nu, haha!

Nu väntar ett besök på banken för mannen för att där få pengarna översatta till sitt konto.

– Första inköpet efter att jag varit på banken blir något minne som gör att jag aldrig glömmer denna fantastiska lördagskväll. Tio kronor i insats blev en miljon… Helt fantastiskt!

Den nyblivna miljonvinnaren i Eskilstuna önskar vara anonym.

Miljonraden Keno 10 – lördag 13/5-17: 1-5-9-23-25-27-36-44-46-49

Vid frågor, vänligen kontakta:

Pierre Jonsson, Vinnarambassadör, Svenska Spel tel. 070-663 85 85
eller
Magnus Fridell, Vinnarkommunikatör, Svenska Spel tel. 073-506 21 74