OS-finalistens nya jobb – lämna miljonbesked till Svenska Spels vinnare

Längdhoppsstjärnan och OS-nian Khaddi Sagnia är Svenska Spel Turs nya vinnarkommunikatör. Under september kommer hon ge miljonvinstbesked till framför allt Lottovinnare.
– Det ska bli otroligt roligt men det är lite pirrigt, man vet ju aldrig hur de reagerar, skrattar Khaddi.

Efter stavhoppsstjärnan Angelica Bengtsson och fotbollslandslagets lagkapten Caroline Seger är det nu dags för Khaddi Sagnia att ta över jobbet som vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur. Längdhopparen, som kom nia i OS-finalen för ungefär en månad sedan, kommer under september ringa och ge Lottospelare alldeles speciella nyheter – miljonvinstnyheter.

– Att få hoppa en OS-final har varit en dröm för mig i många år, och i Tokyo fick jag äntligen göra det. Nu ska jag få vara med och uppfylla andras drömmar, de om den riktiga storvinsten. Att få ringa och komma med en sådan god nyhet känns fantastiskt, berättar Khaddi som tror att hon, som har många egna vinster i bagaget, kan vara en bra person att dela glädjen med.

– Jag tror att det är väldigt viktigt att de har någon som de kan dela glädjen med. Min egen styrka i samtalen kommer nog vara just min glädje och att de kan känna att de har ett stöd från mig på andra sidan linjen.

Alla vinnare reagerar olika och Khaddi Sagnia tror att hon själv hade studsat iväg av ren glädje om hon fått ett samtal om en miljonvinst.

– Jag hade nog reagerat så som jag gör när jag vinner en tävling. Jag hade hoppat, skuttat och varit så himla glad. En miljonvinst öppnar en helt ny dörr om vad man kan göra i vardagen, konstaterar Khaddi och berättar att hon, vid en egen miljonvinst, hade velat uppfylla en dröm som hon haft sedan barnsben.

–Jag har drömt om att bygga ett hus åt min mamma, och det vill jag göra när jag får tillräckligt med pengar för att uppfylla den drömmen. Och en miljonvinst hade så klart bidragit till det, säger Khaddi.

Khaddi Sagnia börjar sitt jobb som vinnarkommunikatör vecka 36.

Khaddi Sagnia om:

OS-guld eller miljonvinst?
– OS-guld. Det är ju en väldigt stor dröm för alla idrottare och det jag jobbar för. Efter allt jobb jag lagt ner skulle det vara en enorm belöning som jag alltid kommer bära med mig. Ett OS-guld finns alltid kvar medan en miljonvinst kan användas upp.

700 centimeter eller 700 miljoner?
– 700 miljoner, haha, absolut!

Tur eller skicklighet?
– Tur, det är något man bara får. Har jag tur kan jag träna till mig skickligheten, så då kan jag få både och!

Triss eller Lotto?
– Lotto! Jag går för mångmiljonvinsterna, haha.