Nybliven mångmiljonär överraskades av fotbollslandslagets lagkapten – visste inte vem hon var

En Man i 30-årsåldern från Sigtuna blev på onsdagen mångmiljonär när han var ensam i landet om att få sju rätt på Lotto 1. Mannen, som vann 16 666 167 kronor, överraskades inte bara av vinsten utan också av fotbollslandslagets lagkapten Caroline Seger som ringde och gratulerade. Vem hon var visste han dock inte.

Efter en dryg månad utan att någon prickat in sju rätt på Lotto 1 var jackpotten uppe på en riktigt hög nivå inför onsdagens Lottodragning, och när de sju numren var dragna stod det klart att en rad hade alla rätt. Vinsten, 16 666 167 kronor, var inte bara årets största Lottovinst utan också den största på tio månader, om man bortser från de Drömvinster som föll ut under fjolåret.

Fotbollslandslagets lagkapten Caroline Seger, som under försäsongen jobbar som vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, fick äran att ringa och gratulera den man som lämnat in vinstspelet. Och det var hennes första samtal med en miljonvinnare.

– Det var väldigt häftigt att ringa till någon som vunnit så mycket, faktiskt mest på Lotto i år, och få det som mitt första samtal. Det är lite surrealistiskt. Det är så mycket pengar och ingen av oss – varken han eller jag ­– förstår nog hur mycket det är. Det var ett väldigt intressant och roligt samtal, säger Caroline Seger som när hon ringde försökte fiska lite med mannen om han kände till henne.

”Jag var inte med i matchen”
– Jag är ledsen att jag inte kan så mycket om sport. Jag lirade fotboll när jag var yngre, men det var inte min grej. Jag satt i gruset och byggde borgar istället. Jag var inte med i matchen om man säger så, berättade mannen som dock var tvungen att googla vem det var han pratade med.

– Jag borde ha sett dig på någon löpsedel eller så. Men jaha, landslaget har du till och med lirat i. Då är du i mycket bättre form än vad jag är, sa han och fick den nyblivna vinnarkommunikatören att skratta.

Mannen, som är i 30-årsåldern, berättade vidare att han hade haft svårt att sova efter att han på onsdagskvällen förstått att han nu var mångmiljonär. Han hade ägnat natten åt att läsa på om olika banker och deras möjligheter att hjälpa honom att investera pengarna på bästa möjliga sätt.

– Det var mycket tankar och jag vill ha lite mer på fötterna under bankmötet så att jag har lite koll, berättade han.

”Ska vara som Joakim von Anka”
Mannen förklarade också att han ännu inte riktigt kunde tro att det var sant att han hade vunnit så mycket pengar. Först när han ser pengarna på kontot kommer han kunna förstå att det faktiskt är på riktigt.

– Och sådan har jag alltid varit. Men det är så klart att jag är jätteglad!

Pengarna ska dels trygga framtiden för honom och dels ska de användas till att förverkliga några drömmar. Mannen är väldigt intresserad av historia och drömmer om att uppleva några av världens mest spektakulära och historiska byggnadsverk.

– Jag vill resa och se pyramiderna i Egypten, för man vet inte hur länge de står kvar. Och jag vill åka till Vietnam och se alla tunnlar. Sedan ska jag vara som min stora idol Joakim von Anka och bara sitta och ruva på pengarna, haha.

”Har inte tid att tänka på pengar”
När Caroline Seger fick kontakt med mannen höll han som bäst på att ordna hemma och flytta runt en massa möbler.

– Och jag måste tänka på det. Jag har inte tid att tänka på en massa pengar, skrattade Sigtunas nye mångmiljonär.

Efter samtalet var Caroline Seger uppspelt då det gav henne väldigt mycket energi.

– Det var ett riktigt härligt samtal och det var jätteroligt att höra hans syn på vinsten och höra om hans drömmar som han nu kommer kunna förverkliga. Det här är pengar som verkligen kommer göra skillnad.

– Jag ser redan fram emot att ringa nästa storvinnare, säger Caroline Seger.

Vinnaren, som önskar vara anonym, kommer nu erbjudas ekonomisk och juridisk rådgivning i samband med vinstutbetalningen.

Rätt rad Lotto 1, onsdagen den 10 februari 2021: 10 ─ 12 ─ 15 ─ 21 ─ 22 ─ 26 ─ 32
Med tilläggsnummer: 17 ─ 11 ─ 16 ─ 25

Det här är Lotto:

  • Lotto är spelet där det gäller att pricka sju av 35 nummer.
  • Är du ensam med sju rätt är du garanterad minst en miljon kronor i vinst.
  • Vid varje dragning dras även fyra så kallade tilläggsnummer, har du sex av vinstnumren och ett tilläggsnummer vinner du i vinstgruppen 6 rätt + tillägg.
  • Varje dragning har två omgångar, Lotto 1 och Lotto 2. Du kan välja att delta i båda eller i endast Lotto 1.