Nu blir det fest för Janos, 84 år – skrapade fram 1,8 miljoner kronor på Triss

Janos Kozma, 84 år från Angered i Göteborg besökte Tv4 Nyhetsmorgon under lördagen för att skrapa Klöver-Triss. Janos har tidigare arbetat som ingenjör och är uppväxt i Ungern. Han arbetar fortfarande ibland som översättare och översätter från Svenska till Ungerska. Nu är han 1,8 miljoner kronor rikare.

10 år skrapade Janos fram på den första lotten. På den andra Trisslotten skrapade han fram 15 000 kronor och vinsten landar på totalt 1,8 miljoner kronor.

– Jag brukar köpa en Trisslott då och då när jag handlar. Just Trisslotten som tog mig ända hit hade jag faktiskt i min ficka i fyra dagar innan jag skrapade den, sa Janos innan Tv-sändningen

När Janos skrapat fram Klövervinsten ringde han runt till sina fyra barn.

– Min son försökte berätta för mig att ingen vinner Klöver, men då sa jag jo för plötsligt händer det.

Janos hade satt upp tre mål för sin Trissvinst. Betala av bolån, fest och resa.

– Nästa helg blir det fest! Jag bjuder hem alla mina barn och barnbarn. Dessutom bjuder jag hit min bror och brorson från Ungern. Jag hoppas på bra väder men det kommer oavsett bli en härlig fest. Jag har alltid drömt om att få åka Hurtigruten så nu åker jag och min sambo i augusti. Den sista delen jag tänkt är att betala av mina bolån, sa Janos efter Trisskrapet

Trisslotten som tog honom till Nyhetsmorgon och 1 800 000 skattefria kronor köpte Janos på Ica maxi stormarknad i Angered.

Vid frågor, vänligen kontakta: Victor Kalda, Kommunikatör Svenska Spel, 076-1296284