Monika från Österlen vann på Triss – ”nu drar vi till Portugal”

Monika Norman driver ett bed & breakfast på Österlen men har länge drömt om Portugal och när hon under morgonen skrapade fram 100 000 kronor på Triss stod det klart; nu åker hon och dottern till drömlandet.

För tre år sedan sa Monika upp sig från sitt jobb och förevigade sin dröm om att starta ett bed & breakfast. Flytten gick till Löderup på Österlen där hon driver ett bed & breakfast i en ombyggd bilverkstad och när hon i februari skrapade fram tre TV-apparater var det drömmen om Portugal hon först tänkte på. 50-åriga Monika har en plan om att starta ett bed & breakfast i Portugal innan hon fyller 60. Eller nästan i alla fall.

– Den här gången får dem sköta frukosten själva, skrattade hon innan sändningen.

Det var en lång väntan på att få komma till TV4-studion från det att hon skrapade fram TV-apparaterna och hon har fått intyga för många att det faktiskt plötsligt kan hända.

– Jag stod i kön på ICA för ett tag sedan när en man säger till kassörskan att han vill köpa en lott men beklagar sig över att man aldrig vinner. Då var jag tvungen att säga ”jo men det har faktiskt hänt”.

Väl på plats på TV4 gjorde sig nerverna påminda och Monikas pulsklocka visade på en alltmer stigande puls. Programledarna på TV4 försökte lugna ner Trissvinnaren från Österlen och lovade att komma förbi på kaffe nästa gång de besökte släkten nere på Österlen. Efter ett snabbt TV-skrap stod det klart att Monika hade vunnit 100 000 skattefria kronor och den ursprungliga planen om hur vinstpengarna skulle användas var som bortblåst.

– Nu ska jag laga tänderna och köpa glasögon. Först hade jag tänkt fixa taket men vad tusan, jag bryr mig inte om det blåser bort för nu ska vi till Portugal, utbrast den glada vinnaren och tittade på sin dotter som var med under Trissskrapet.

Den 10-åriga planen om att starta om verksamheten i Portugal står kvar men till hösten blir det en första resa till landet hon drömt om.

– Vad vi vet så går ju inte livet i repris så vill man något så får man göra det.

När pulsen hade börjat gått ner en aning kunde Triss senaste vinnare lämna TV4-studion med 100 000 extra kronor i plånboken.

 

Vid frågor, vänligen kontakta:

Johanna Alba, kommunikatör, Svenska Spel tel. 070-245 76 63