Mjölbykvinna chockades av miljonvinst på Lotto – passade på att hylla vinnarkommunikatören

I onsdags gick en storvinst på nära fem miljoner kronor till en kvinna i 70-årsåldern från Mjölby. Kvinnan hade spelat tre rader på Lotto med noga utvalda nummer som var baserade på hennes barns och hennes föräldrars födelsedatum. Den totala vinstsumman, 4 995 473 kronor, kom sig av att alla tre rader fick utdelning från 5 till 7 rätt. Svenska Spels vinnarkommunikatör, stavhopperskan Angelica Bengtsson, var den som fick bekräfta storvinsten för kvinnan. 

När Angelica Bengtsson, som är en del av Svenska Spels och Sveriges Olympiska Kommittés satsning på Team Svenska Spel och som sommarjobbar som vinnarkommunikatör, ringde upp var samtalet väntat, eftersom vinnaren berättade att hon som hastigast hade kollat upp ifall hon hade vunnit. Då kunde hon först inte tro att det var sant. Eftersom hon visste att man vid en storvinst får ett samtal från Svenska Spel så kom bekräftelsen i och med samtalet och kvinnan kunde pusta ut.

– Jag var helt förstörd! Jag tror inte att något är sant förrän jag verkligen får reda på det. Jag visste också att ni skulle ringa, berättade hon och förklarade att hon var en van Lottospelare som dock aldrig vunnit något stort tidigare.

– Jag har spelat i alla år och raderna bygger på födelsedatum, mina barns och mina föräldrars.

Intresserad av Angelicas studier
Vad kvinnan skulle göra med vinsten var ännu inte bestämt.

– Jag har haft en tanke att dela upp vinsten mellan mina barn, men jag har inget vågat tänka så långt att jag faktiskt skulle vinna en dag. Vi får se, jag är fortfarande i chock.

Kvinnan visade vara pensionerad beteendevetare, så när hon fick höra att Angelica Bengtsson sommarjobbade på Svenska Spel vid sidan av universitetsstudierna och elitidrottandet, blev hon väldigt intresserad av hennes mål och ambitioner.

– Vilket härligt samtal det blev! Även om hon till en början tydligt visade att hon var chockad så lättade hon upp och vi hade ett trevligt samtal. Hon berättade också att hon uppskattade en någorlunda normal konversation mitt i allt det overkliga i och med denna stora Lottovinst. Hon sa att hon uppskattar ungdomar som tar för sig, vilket hon ville påstå att jag gjorde, när hon fick klart för sig att jag studerar fysik på universitetet samtidigt som jag är elitidrottare och jobbar på Svenska Spel, säger Angelica Bengtsson.

Miljonvinnaren i Mjölby, som lämnade in vinstkupongen hos Direkten Hallbergs Tobak, önskar vara anonym.

Rätt rad Lotto 1 onsdag 19 augusti 2020: 1 7 11 13 20 21 26
Tilläggsnummer: 4 8 17 35