Mats köpte Triss för mynt han inte orkade växla in – i morse vann han i TV

Mats Lund från Ulricehamn hade ett stort antal mynt hemma som snart skulle gå ut, och i stället för att växla in dem valde han att köpa Trisslotter. En av dem tog honom till Nyhetsmorgon i TV4 där han i morse skrapade fram 100 000 kronor.

Mats Lund, 76 år, förstod inte att det var en högvinst på lotten han hade köpt. Det var först när han skulle lämna in den för att hämta ut de 60 kronor han trodde att han hade vunnit, som butiksbiträdet berättade att det var en högvinst då han hade skrapat fram tre TV-rutor. Då hade Mats haft lotten liggandes hemma i en månad, helt ovetandes om sin stora vinst.

I morse var det så dags att skrapa i morgonsoffan. När både 2,5 miljoner och 5 miljoner skrapades fram två gånger hann pulsen gå upp lite extra hos Mats och programledarna. Tillslut blev det dock 100 000 kronor.

– Pengarna ska jag slösa bort nu i sommar, skrattade Mats efteråt och fortsatte:

– Jag kan göra lite roliga saker som jag kanske inte gjort annars. Jag ska inte köpa en massa onödiga saker, så det blir nog att resa någonstans, sa Mats och berättade att han är berest av sig och har varit i Spanien 45 gånger i sitt liv. Redan nästa månad funderar han på att åka till spanska solkusten.

Han berättade efteråt att han trivdes bra i TV-studion och inte kände sig det minsta nervös.

– Men det var spännande, konstaterade han.

Mats Lund brukar inte köpa Trisslotter, vinstlotten var ett impulsköp, men nu har han fått blodad tand vilket gör att det säkerligen blir fler lottköp.

– Man köper kanske lite fler nu, det gör man nog. Plötsligt händer det, står det ju i annonserna och det kan jag skriva under på!

Den vinstbringande lotten var inköpt på Ica City i Knalleland i Borås.

 

Vid frågor, vänligen kontakta:

Magnus Fridell, Kommunikatör Svenska Spel, 073-506 21 74