Mats från Karlstad vann stort på Triss i TV4 Nyhetsmorgon

Mats från Karlstad var fredagens Trissvinnare i TV4 Nyhetsmorgon.

Det började med en julklapp från svågern och gav en vinst på 100 000 kronor i tv.

– Vi är så nöjda, säger Mats, som ska åka till Italien med frun Eija.

Det var en otroligt lyckad julklapp som tog Karlstadsparet hela vägen till Stockholm och det direktsända Triss-skrapet i TV4. Det blev både bra pengar och en minnesvärd upplevelse.

– Jag hade verkligen sett fram emot det här och det gick smidigare än jag trodde. Det var en avslappnad stämning och det flöt på väldigt bra. Vi är så nöjda, säger Mats, som fick ta uppdraget i rutan trots att det egentligen var Eija som skrapade fram tv-rutorna.

På frågan om vad vinsten ska gå till svävar paret inte på svaret.

– I första hand blir det en tågresa neråt Europa med slutmål i Italien. Vi har barnbarn neröver som vi kan träffa längs vägen. Det är en resa som ska bli av, vi vet bara inte riktigt när ännu, säger Mats.

Johan Svedberg, som är vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, var med paret under Trissmorgonen på TV4.

– Det är redan andra gången i år som en Karlstadbo skrapat Triss i tv. Den första januari var det André som skrapade hem en kvarts miljon kronor. Under fjolåret såg vi sammanlagt åtta vinnare från Karlstad passera Nyhetsmorgon och från hela länet var det totalt 19 personer som fick skrapa i tv, berättar han.

Lotten som tog Mats och Eija till Nyhetsmorgon var köpt hos Direkten Nöje Casablanca i Karlstad.

Se här när Mats skrapar fram sin vinst.

Det här är Triss:

  • Triss är landets mest sålda skraplotter och ett av Sveriges populäraste spel.
  • Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.
  • Vid tre TV-symboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor.
  • Vid tre klöversymboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kr i månaden i 25 år.