Mathew från Växjö vann 250 000 kr på Triss i Tv – nu väntar tårta på jobbet

I morse besöktes Tv4 Nyhetsmorgon av Mathew Oparah från Växjö som skrapade Triss. Den 36-årige svetsaren gick därifrån 250 000 kronor rikare.

Mathew är en ganska van Trissköpare. Nästan varje gång som han och familjen är och handlar brukar de köpa några Trisslotter, för man vet ju inte om det kanske kan bli en vinst. Och plötsligt hände det.

För några månader sedan skulle Mathew gå till ett spelombud hemma i Växjö och byta in en vinst på 90 kronor, men när han gick därifrån hade han inga pengar i handen. Däremot var han garanterad 100 000 kronor.

– Kvinnan i kassan berättade att det var en betydligt större vinst, så då gick jag hem och tittade på Youtube för att förstå vad det var jag hade vunnit, berättade Mathew som när han hade förstått att det handlade om en högvinst blev ordentligt nervös.

I morse var det så dags att skrapa i morgonsoffan. Programledarna skojade och introducerade Mathew som Liverpool-fan, trots att han egentligen håller Manchester City varmast om hjärtat.

– Men det var bara skoj, menade Mathew.

Efter skrapet stod det klart att svetsaren hade vunnit 250 000 kronor, något han var väldigt nöjd med.

– Det är ingen dålig summa, faktiskt!

Mathew är lite försiktig med vad han ska göra med pengarna. Först ska de få ligga kvar på banken under tiden han funderar på hur de ska användas.

– Jag kan inte ta något beslut omedelbart utan måste smälta det som hänt, sen får jag ta beslut.

– Någon semester med familjen kan det nog bli, sa han och berättade att de har planerat en resa till Kanada där de har vänner.

Direkt efter skrapet var det många som hörde av sig till Mathew, bland annat en kompis som berättade att han på vägen till jobbet hade köpt 10 Trisslotter.

– Nu kommer försäljningen av Triss öka ordentligt i Växjö, skrattade Mathew och berättade att han kommer att bjuda arbetskompisarna på tårta.

Lotten som tog Mathew till Tv var köpt på Willys i Växjö.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Magnus Fridell, Vinnarkommunikatör, Svenska Spel tel. 073-506 21 74